2024. április 16. - Csongor

Orbán nem bírja itthon

Ausztriába utazik pénteken Orbán Viktor, a miniszterelnök megbeszélést folytat Werner Faymann osztrák kancellárral, majd előadást tart Bécsben az Institute of International Finance rendezvényén (IIF) - közölte a miniszterelnök szóvivője csütörtökön az MTI-vel.
2010. június 10. csütörtök 17:09 - HírExtra
Mint Szijjártó Péter közleményében írta, a miniszterelnök "a világgazdaság meghatározó nemzetközi pénzügyi szervezeteinek és intézményeinek képviselői előtt tart előadást" az IIF rendezvényén.

Az IIF háromnapos, péntekig tartó bécsi közgyűlésének fókuszában az európai adósságválság és annak nemzetközi kihatásai állnak. A bécsi tanácskozáson részt vesz a nemzetközi bankszakma mintegy nyolcszáz neves képviselője, köztük Jean-Claude Trichet, az Európai Központi Bank elnöke, a Deutsche Bank élén álló Josef Ackermann, Soros György nagybefektető, valamint Jeórjiosz Papandreu görög miniszterelnök.

Az európai adósságválság mellett terítékre kerülnek a pénzpiacok, a globális pénzügyi szektor megreformálásának, újraszabályozásának a kérdései, illetve ezeknek a világgazdaságra gyakorolt hatásai is.

A mintegy 400 bankot tömörítő washingtoni székhelyű IIF 1983-ban jött létre, éppen a latin-amerikai adósságválság kirobbanásának idején.

Orbán Viktor első hivatalos külföldi útja Varsóba vezetett június 2-án.

A lengyel fővárosból Brüsszelbe utazott a magyar kormányfő; kétnapos látogatásán találkozott Herman Van Rompuy EU-elnökkel, José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével, Jerzy Buzek európai parlamenti elnökkel és Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkárral, valamint az Európai Bizottság hat néppárti tagjával.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását