2024. május 3. - Tímea, Irma

Frekvencia-ügy: Szalai Annamáriát mégsem perli a TASZ

Elállt a pertől a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), amelyet Szalai Annamária, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) Fidesz által delegált tagja ellen indítottak a két országos kereskedelmi rádió frekvenciapályázatának tavalyi elosztása után - mondta kedden Baltay Levente, a TASZ ügyvivője az MTI-nek.
2010. június 8. kedd 21:37 - HírExtra
A per keddi tárgyalásán az alperes jogi képviselője előadta, hogy Szalai Annamáriát nem keresték meg lobbi csoportok a frekvenciaelosztás előtt, és őt senki sem befolyásolta a döntésben, ennek következtében nincsenek olyan feljegyzések, amelyeket be lehetne mutatni - mondta az MTI-nek Baltay Levente, aki hozzáfűzte, a pert így kereset hiányában a bíróság megszüntette.

Az ORTT 2009 október 28-án döntött arról, hogy a két országos kereskedelmi rádiós frekvenciát a Sláger rádió helyén a Neo FM-et létrehozó FM1 konzorciumnak, illetve a Danubius rádió helyén a Class FM-et létrehozó Advenio Zrt-nek adja. A TASZ 2009 novemberében, a frekvenciákat érintő ORTT-s döntés után először levélben kért magyarázatot Szalai Annamáriától, miért nyilatkozta azt, hogy "minden nyomásgyakorlásnak ellenállt, lehetett az politikai, lehetett az a műsorszolgáltatók részéről, akár kormányzati." A TASZ akkor azt írta közleményében, hogy a nyilatkozat törvénytelen lobbizást sejtetett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását