2021. július 25. - Kristóf, Jakab

Egy pletykát kell cáfolnunk

A legtöbb internetes felület, így a Facebook közösségi oldal is az azonnali üzenet-, illetve véleménymegosztás kimeríthetetlen tárháza. Utánajártunk egy ilyen véleménynek, és mint kiderült, cáfolnunk kellett azt.
2010. június 8. kedd 07:36 - Győry S. József
Alább közöljük a Facebook közösségi oldalon megjelent poszt teljes tartalmát, változtatás nélkül.

Tudjátok, vannak ezek a piros-fehér konténerek. Azért piros-fehérek, hogy a Vöröskeresztre asszociálj, és rájuk is van írva, hogy "Az adományok gyűjtését a Vöröskereszt TÁMOGATÓJA, a G.L.H Kft végzi".

Namost a GLH Kft egy HASZNÁLTRUHA-KERESKEDŐ.

Tehát amit te bedobsz azzal (főleg most, árvíz idején), hogy majd megy a rászorulóknak, azt valójában egy for-profit cégnek adod, aki köszöni szépen, elviszi, és utána eladja neked pénzért. Szándékosan úgy fogalmaztak, hogy ne érhesse szó a ház elejét: ŐK NEM MONDTÁK, hogy a rászorulóknak megy! Mert nem is.A posztoló tehát kétségbe vonta a Vöröskereszt és a GLH Kft. kapcsolatát, mi több, aki elolvassa az írást, az egy aljas összeesküvést sejthet a háttérben, amellyel a jóhiszemű, adakozó embereket nagyon csúnyán átvágják. A közösségi portál révén egyre több felhasználóhoz jut el a hír, ezért úgy gondoltuk, hogy utána járunk a híresztelésnek.

Első ízben a Magyar Vöröskeresztet kerestük meg.


A Magyar Vöröskereszt sajtóosztályának munkatársa érdeklődésünkre elmondta, hogy a GLH Kft. nem az országos központtal, hanem a különböző megyei szervezetekkel áll kapcsolatban, akik számára különböző támogatást nyújt: a Kft a felajánlott ruhákat kiválogatja, majd a Magyar Vöröskereszt igényeinek megfelelően visszajuttatja azt. Megtudtuk, hogy a vöröskeresztnek a ruha válogatására nincsen logisztikája, ezért igényelték a GLH Kft segítségét, akiknek Székesfehérváron van egy hatalmas, ruhaválogató telephelye.

Aki még nem tudná

A Facebook amerikai alapítású ismeretségi hálózat, amely 2004. február 4-én kezdte működését. A rendszerbe meghívás nélküli, egyszerű regisztrálással lehet bekerülni (szemben a meghívásos magyar iWiW-vel). A felhasználók városok, munkahelyek, felsőoktatási intézmények vagy régiók (például Magyarország) által szervezett közösségekhez csatlakozhatnak, és érhetnek el bennük másokat (a saját hálózaton belül a mások adatlapja részleteiben is látható, míg más közösséghez tartozó felhasználó adatlapja nem).

A Vöröskereszt megerősítette a kapcsolatát a GLH Kft-vel, természetesen kíváncsiak voltunk az érintett cég véleményére.

Süveg Krisztiánt, a GLH Kft igazgatóját is megkérdeztük a közösségi oldalon található felhívással kapcsolatban, aki tudtunkra adta, hogy cége már 13. éve profiljának tekinti az adományozást. A Vöröskeresztnek olyan ruhaneműket adnak, amelyeket az évszaknak megfelelően fel tudnak használni: télen meleg ruhát, az éppen aktuális időjárási viszonynak megfelelően pedig gumicsizmát, vízhatlan ruházatot tudnak biztosítani a rászorulóknak.

Süveg Úr leszögezte, hogy mind a saját, mind a Vöröskereszt részéről dokumentált az együttműködésük, mi több, évek óta arany fokozatú támogatói a szervezetnek. Az igazgató Úr blődségnek nevezte a ruhák eladását, hiszen az ilyen, viseltesebb állapotban lévő ruhákat akkor sem lehetne a ruhapiacon értékesíteni, ha történetesen ez célja lenne a GLH Kft-nek, azonban mint kiderül, a cég karitatív tevékenységet folytat hosszú esztendők óta.

Érdekes.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Bozont
2010. június 8. 15:08
"blődségnek nevezte a ruhák eladását, hiszen az ilyen, viseltesebb állapotban lévő ruhákat akkor sem lehetne a ruhapiacon értékesíteni, ha történetesen ez célja lenne a GLH Kft-nek" hát amúgy fehérvári vagyok és hallottam h valami ilyesmi megy. Egyik haverom nővére ott is dolgozik. Ő úgy mondta, h a cég átveszi a ruhát, amiért cserébe pénzt kap a vöröskereszt, amit gyógyszerre amire kell elkölt... ami ha így van, rendjén is van... de azért Süveg úr ne mondjon már olyat h a viseltesebb ruhákat nem lehet értékesíteni, mert akkor ők mégis mi a francból élnek 16 éve amióta léteznek... én már dobtam a ládájukba ruhát és nem azért mert rossz volt, hanem mert kinőttem vagy mert már más stílusúak tetszettek és volt pulcsi ami kb 2szer volt rajtam... szóval a használtruha nagyker igazgatója szerint a használtruha nem eladható - menedzsernek tanulok és vezetőtől ez kellően eszetlen kijelentés... (amúgy az oldalukon ez van: "A cég fő tevékenysége a használtruha nagykereskedelem.")
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását