2024. május 2. - Zsigmond

A Fidesz hétfőn "Új irányt" mutat

Új irány 2010 címmel egy számos, korábban már beharangozott törvénytervezetet tartalmazó javaslatcsomagot nyújt be a Fidesz hétfőn az Országgyűlésnek - jelentette be a párt ügyvezető alelnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.
2010. május 16. vasárnap 12:14 - HírExtra
Kósa Lajos közölte: ezek közé tartozik a kisebb létszámú önkormányzati képviselő-testületeket érintő indítvány, amely például a Fővárosi Közgyűlés létszámát 35 főben maximalizálná. A Fidesz javasolja azt is, hogy a kisebb parlamenttel összefüggésben jöjjön létre egy paritásos országgyűlési albizottság, amelynek a választási törvény módosításának kidolgozása lenne a feladata.

A párt egyebek mellett benyújtja a "három csapás" néven ismertté vált törvényjavaslatát, és szigorítanák a közfeladatot ellátó személyekkel szemben elkövetett erőszakos cselekmények büntetését is.

Beterjesztik a kettős állampolgárságról, valamint a családi pótlék kifizetésének iskoláztatáshoz kötéséről szóló indítványt, és azt is, hogy csak azok kaphassanak jogosítványt, akik elvégezték a nyolc általános iskolai osztályt.

Az indítványok között lesz a 2006. augusztus 20-i tűzijáték-tragédia és a 2006. október 23-i oszlatások áldozatainak kártalanítása is - ismertette Kósa Lajos.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását