2020. október 24. - Salamon

Párbeszéd: A CSOK bővítése tévút

A Párbeszéd elfogadhatatlannak tartja Gulyás Gergely miniszter Kormányinfón tett bejelentését, amely szerint a kormány a CSOK bővítését tervezi a lakáskassza állami támogatásának elvételéből megspórolt 70 milliárd forintból. A Párbeszéd szerint a lakhatási válság megoldására az állami bérlakásépítés és a lakások energetikai felújítása jelentene megoldást.
2018. október 25. csütörtök 13:02 - HírExtra

Gulyás Gergely bejelentése nem nyújt alternatívát, hiszen – megtakarítás helyett – csak egy olyan kedvezményes hitelfelvételt támogatna a kormány, amelyet minimum két gyermek esetében lehetne igénybe venni, miközben nincs szó a 10 milliós vissza nem térítendő támogatási összeg növeléséről. Ezzel szemben a lakáskasszák állami támogatását gyermekszámtól függetlenül bárki igénybe vehette, továbbá a megtakarított összeg lakások felújítására is felhasználható volt.

A Párbeszéd szerint a kormány a mostani intézkedésekkel nem tesz mást, mint tovább mélyíti azt a lakásválságot, amely ma már a középosztályt is magával rántja. Ennek mérséklésére a Párbeszéd 200 ezer szociális bérlakást építene, támogatná az elavult lakások korszerűsítését, valamint visszaállítaná az állami támogatások rendszerét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását