2024. április 24. - György

Borsod: újabb 170 embert kellett kitelepíteni

Újabb százhetven ember kényszerült elhagynia otthonát hétfő reggel óta Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, így a kitelepítettek száma 3770-ra nőtt a megyében - közölte Dobson Tibor, az árvízi védekezésre kinevezett miniszteri biztos szóvivője az MTI-vel.
2010. június 7. hétfő 12:19 - HírExtra
Az ezredes, aki a Borsod megyei Encsről koordinálja az árvízi védekezés kommunikációját, az MTI-nek azt mondta: az ország tizenkét megyéjében összesen 265 településen védekeznek az árvíz ellen, de a munka java továbbra is Borsod-Abaúj-Zemplén megyére koncentrálódik, ott 18.500 ember vesz részt a védekezésben.

Dobson Tibor közlése szerint továbbra is a Hernád, a Sajó és a Bódva menti településeken a legkritikusabb helyzet. A reggeli adatokhoz képest azért változott a kitelepítettek száma, mert a nagyon lassú apadásnak indult ár után veszik észre a lakók, hogy házuk megsüllyedt, a falak megrepedeztek. Elképzelhető, hogy a nap folyamán a kitelepítettek száma nőni fog - tette hozzá.
Közösségi szállásokon, befogadó helyeken összesen 1059 embert helyeztek el, mások rokonoknál, ismerősöknél próbálják átvészelni ezeket a napokat.

Dobson Tibor tájékoztatása szerint az éjjel csak Bőcsről kilencven embert kellett kimenekíteni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását