2024. május 6. - Ivett, Frida

Árvíz: Edelénynél emelkedik a Bódva

Emelkedik a Bódva vízszintje a Borsod megyei Szendrő és Edelény térségében is, mindkét településen több százan védekeznek.
2010. június 3. csütörtök 09:55 - HírExtra
Szendrőben, a város északi, Szalonna felé eső részénél dolgoznak a leginkább, itt a kritikus helyeken próbálják megfékezni az áradatot, amely a Kossuth utca épületeit veszélyezteti. Mintegy 400 ember dolgozik a gátakon, de folyamatosan érkeznek újabb segítők.

Vízügyesek, rendőrök, civilek, katasztrófavédők vannak a töltésen, és a rendkívüli árvízhelyzetre való tekintettel a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat mintegy 27 dolgozója is segít a védekezésben.

A település északi részen hasonló a helyzet, mint a májusi árvíz idején, jelenleg hét ház van vízben, további tizenöt pedig közvetlenül érintett.

Edelénynél a legutóbbi fél órában három centit emelkedett a Bódva vízszintje, megjelentek a töltések mentén a szivárgások. A savtartályokat üres állapotban helyezik ki egyelőre, vízzel csak később töltik meg azokat. A város rendelkezik elegendő homokkal, zsákkal, eszközzel Mintegy 500-an dolgoznak a gátakon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását