2024. május 17. - Paszkál

Disznó gáncsolta el

A Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) két évre eltiltott egy kínai versenyzőt, Tong Went. A nehézsúlyú cselgáncsozónő bizonyítottan doppingolt, de megpróbálja rákenni a disznóhúsra.
2010. június 2. szerda 12:59 - HírExtra
Végigverte a mezőnyt a tavalyi rotterdami világbajnokságon a nehézsúlyú Tong Wen. A kínai versenyzőnőtől levett doppingminta azonban pozitív eredményt mutatott. Nincs is vita afelől, hogy clenbuterollal „erősített.”

Ez egy óriási tévedés! – nyilatkozta magából kikelve Tong edzője, Wu Weifeng, aki elmondta, hogy a kiváló versenyző huzamosabb ideig edzett Európában a rotterdami világverseny előtt, majd rövid időre hazatért. Ott aztán óriási étvággyal fogyasztotta kedvenc ételét, a disznóhúst. Ez lett a végzete, ugyanis az ázsiai országban a sertéseket szteroidokkal is táplálják azért, hogy jelentős súlygyarapodást érjenek el.

Az IJF-et nem hatotta meg ez a mosakodás. Haladéktalanul visszakérték Tong vb-aranyérmét, a versenyzési jogát pedig két évre felfüggesztették. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) is vizsgálatot kezdeményezett, ugyanis a versenyzőnő a két éve rendezett pekingi olimpián is a dobogó legfelső fokára léphetett. Várhatóan megvizsgálják majd Tong 2008-ban szolgáltatott vizeletmintáját, és akár utólag is megfoszthatják olimpiai bajnoki címétől.

Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását