2024. április 20. - Tivadar

A fogmosás elmulasztása szívbetegséget okozhat

A napi kétszeri fogmosás elmulasztása számottevően növeli szívbetegség kialakulásának veszélyét - állítják egy brit tanulmány szerzői. A University College London felmérése 11 ezer felnőtt emberre terjedt ki és nyolc éven át folyt.
2010. május 29. szombat 08:16 - HírExtra
A végeredmény: akik kevésbé gyakran mostak fogtak, 70 százalékkal nagyobb eséllyel lettek szívbetegek, mint azok, akik reggel és este megtették.

A kutatók mindazonáltal hangsúlyozták, hogy összességében a szájtisztaság elhanyagolása és a szívbetegségek közötti összefüggés meglehetősen laza.

Ami a lehetséges okot illeti: az orvosok szerint a fogíny és a száj gyulladásai lehetnek összefüggésben az érelzáródások kialakulásával.

A fogmosás és a szívbajok összefüggéséről ez az első tanulmány, a fogínybetegségek és a szív állapotának kapcsolatáról már születtek korábban is felmérések, és összefüggést találtak készítőik - jegyezte meg a Daily Telegraph című brit lap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását