2024. május 2. - Zsigmond

Pofátlan! Hatmilliós telefonköltség?

Több mint hatmillió forintos számlát fizetett ki Szabó Zoltán jogtalan telefonhasználatára a VII. kerületi polgármester.
2010. május 27. csütörtök 17:23 - HírExtra
Különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, társtettesként, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt csütörtökön gyanúsítottként hallgatták ki Sz. Zoltán volt parlamenti képviselőt - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség az MTI-vel.

A közlemény szerint a képviselő hívószámát 2002-ig hivatali tevékenységgel összefüggésben használta, 2002 októberében viszont megszűnt polgármesteri tisztsége. Előbb jogcím nélkül, majd 2003 februárjától Hunvald György polgármester tanácsadói beosztásban biztosította számára a korlátlan telefonhasználatot.

A Központi Nyomozó Főügyészség kiemelte: valójában Sz. Zoltánnal a VII. kerületi Önkormányzatnak sem tanácsadói, sem pedig egyéb megbízási szerződése nem volt, és jelenleg sincs. Ennek a hívószámnak a jogtalan használata után pedig 2002 novemberétől 2010 januárjáig összesen több mint hatmillió forintot fizetett ki a VII. kerületi Polgármesteri Hivatal.

Ezzel az üggyel kapcsolatban a főügyészség a közelmúltban Hunvald Györgyöt jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt vonta eljárás alá. Szabó Zoltán vallomást tett, tagadva a terhére rótt bűncselekmények elkövetését.

A hivatali visszaélés gyanúja egy tavaly nyáron történt esethez kapcsolódik, amikor Sz. Zoltán autójára kerékbilincset szereltek fel, miután azzal szabálytalanul parkolt a VII. kerületben. Ezt követően Sz. Zoltán, mint országgyűlési képviselő - hivatali helyzetével visszaélve, annak érdekében, hogy mentesüljön a szabálytalan megállás és várakozás törvényes következményei alól - aznap este telefonon felhívta Erzsébetváros Önkormányzatának jegyzőjét. Megkérte, hogy intézkedjen a kerékbilincs díjfizetés nélküli eltávolításáról. A jegyző másnap arra kérte az Erzsébetvárosi Közterület-felügyelet igazgatóját, hogy a kerékbilincset - minden további jogkövetkezmény nélkül - szereltesse le. Az igazgató erre rögtön utasítást is adott - olvasható a közleményben.

Sz. Zoltán ezen cselekménye elkövetéséhez is a Hunvald György polgármester által jogellenesen biztosított mobiltelefont használta - írta a főügyészség.

E bűncselekménnyel összefüggésben a nyomozó főügyészség a VII. kerület jegyzőjét felbujtóként elkövetett hivatali visszaélés bűntette, míg az Erzsébetvárosi Közterület-felügyelet igazgatóját hivatali visszaélés bűntette miatt már korábban gyanúsítottként hallgatta ki. Ők tagadták a bűncselekmény elkövetését, és panaszt jelentettek be a gyanúsításközlésekkel szemben, amely panaszokat a Legfőbb Ügyészség elutasította.

Szabó Zoltán csütörtökön nevetségesnek és mondvacsinált ügynek nevezte, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként idézte be kihallgatásra. A volt szocialista országgyűlési képviselő az eljáró hatóság épületénél, a kihallgatása előtt tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: sem visszaélést, sem bűncselekményt nem követett el, politikai támadás áldozata.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását