2024. április 28. - Valéria

Tanárnőkre támadott egy szülő

Berontott egy tanuló anyja Pakson szerdán, a déli órákban a Gazdag Erzsi iskolába - ahová speciális képességű gyerekek járnak -, és előbb az igazgatónőre támadt, majd az egyik tanárnőt bántalmazta - közölte az MTI-vel a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság s
2008. május 28. szerda 17:32 - Hírextra
Daubner Gabriella rendőr őrnagy tájékoztatása szerint a helyszínre kihívott rendőrök a nőt zavart viselkedése miatt kórházba szállították.

Az MTI munkatársa felkereste az iskolát, ahonnan időközben a bántalmazott pedagógust és a gyerekeket hazaküldték.

Jantyik Margit, a Gazdag Erzsi általános iskola igazgatója elmondta, hogy 36 éve van a pályán, soha nem történt vele hasonló eset.
"Speciális iskola vagyunk, értelmileg akadályozott gyermekekkel foglalkozunk, a kolléganőm is több mint húsz éve van a pályán, tapasztalt pedagógus, sem a gyermekekkel, sem a szülőkkel nem volt konfliktusunk" - közölte.

Az eset körülményeit ismertetve elmondta: a szülő a reggeli órákban jött be először az iskolába, megköszönte az előző napi kirándulást, amelyre másodikos kisfiát is elvitték a pedagógusok.
Később az udvaron figyeltek fel rá, amint a gyerekeket - saját fiát is - hangosan zaklatta, szidalmazta. Akkor még sikerült elküldeni, a déli órákban azonban visszajött, és az ebédlőben kereste a kisfiát.

Az igazgatónő elmondása szerint akkor már látszott zavarodott állapota, őt megfenyegette, meg is akarta ütni, ezért értesítették a rendőrséget.
Ezután a folyosón az édesanya meglátta fia osztályfőnökét, akinek nekirontott, és fojtogatni kezdte. Szerencsére az időben érkező rendőrök megakadályozták, hogy a tanárnő komolyabb sérüléseket szenvedjen - tette hozzá az igazgatónő.
Blazsek Balázs jegyző az MTI munkatársának elmondta: Pakson soha nem történt hasonló eset. A önkormányzat mindent el fog követni, hogy megvédje a pedagógusokat és a gyermekeket; kidolgoznak egy intézkedéssorozatot, amellyel megelőzhető, hogy ilyen helyzet előálljon - szögezte le.

Hozzátette: az önkormányzat megteszi a büntetőfeljelentést az anya ellen, az pedig az igazságszolgáltatás feladata, hogy megállapítsa, büntethető-e.
Az elmúlt hónapokban több tanárverés is történt.

Május 6-án a gyermekeit oktató pedagógust egy szülő bántalmazta a Heves megyei Dormánd iskolájában; az asszony azért támadt rá a tanárnőre, mert a nevelő korábban iskolai szabályszegés miatt szóbeli figyelmeztetésben részesítette két gyermekét.

Március 21-én, Budapesten, egy VIII. kerületi középiskola 16 éves diákja fizikaóra alatt odament tanárához, belerúgott, lökdöste és egy fém csapteleppel fenyegette.

Március 14-én iskolaigazgatót vert meg a Nógrád megyei Őrhalomban egy házaspár; azon háborodtak fel, hogy fegyelmezetlenül viselkedő lányukat a pedagógus elültette a helyéről.
Január 10-én Budapesten, egy VIII. kerületi középiskolában két diák osztálytermi összeszólalkozása torkollott tragédiába, miután az utcán egyikük olyan súlyosan bántalmazta a másikat, hogy a fiú belehalt sérüléseibe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását