2024. április 25. - Márk

Levetette a bundát a Debrecen

Valótlanok azok a pénteki sajtóinformációk, amelyek szerint a Debrecen három játékosát gyanúsítottként hallgatta ki múlt szombaton az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) - szögezte le péntek késő este kiadott közleményében a DVSC Futball Szervező Zrt. a klub hivatalos honlapján.
2010. május 22. szombat 13:48 - HírExtra
A dokumentum szerint a meghallgatás során egyetlen játékosukat sem gyanúsították meg, semmilyen őket érintő jogellenes magatartásra nem utaltak. A - többek közt Mészáros Norbertnek és a klub montenegrói kapusának, Vukasin Polekszicsnek - feltett kérdések nagy része arra irányult, hogy a játékosok tudnak-e bármilyen, a BL-mérkőzésekkel kapcsolatos bundagyanús körülményről.
A sportnapilap internetes kiadása a belga Nieuwsblad nevű lapot idézve arról írt, hogy az említett két labdarúgót gyanúsítottként hallgatták ki.

A DVSC-TEVA vezetése ezeket a vádakat megalapozatlannak és valótlannak nevezte, egyben visszautasította az állításokat.

A játékosok meghallgatásáról a vezetőség megjegyezte: valamennyi labdarúgó elmondta, hogy sem a BL-ben megrendezett, sem más mérkőzések kapcsán nem követtek el jogellenes cselekményt, a találkozók eredményét jogsértően nem befolyásolták, ilyenre kísérletet sem tettek, és arról sem tudnak, hogy bármely játékostársuk ilyet tett volna.

A hajdúságiak cáfolják és visszautasítják azt a vádat is, amely szerint Vladan Filipovics közvetítésével a DVSC-TEVA több mérkőzését is "egyes bűnözők megvették". Rögzítik, hogy ilyen gyanúsítás szintén nem érkezett az UEFA-tól.

A debreceniek szerint különös jelentősége van a hasonló híreszteléseknek az utolsó bajnoki fordulót közvetlenül megelőzően, ugyanis azok hátráltathatják a csapat felkészülését, adott esetben a bajnoki címről döntő utolsó mérkőzésen nyújtott teljesítményt is befolyásolhatják.

Erre tekintettel a korábban megjelent, illetve a jövőben megjelentetni kívánt hasonló állításokkal, híresztelésekkel szemben a klub fel fog lépni. A DVSC-TEVA az így keletkezett károk megtérítését jogi úton fogja követelni, legyen szó akár külföldi, akár hazai médiumról - zárul a klub állásfoglalása.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását