2024. május 5. - Györgyi

Film a "kicsi Obamáról"

Indonéz játékfilm készül Barack Obama kiskoráról. A Little Obama című produkció alkotói szeretnék a júniusban Indonéziába látogató amerikai elnöknek is bemutatni munkájukat. A Multivision Plus - Indonézia legnagyobb filmvállalata - produkciójában készülő filmet John de Rantau és Damien Demantra rendezi, Demantra Obama jakartai gyermekkoráról szóló fikciós életrajzi regénye nyomán.
2010. május 21. péntek 14:43 - HírExtra
Obama 1967 és 1971 között, hattól tízéves koráig élt Indonéziában édesanyjával és indonéz mostohaapjával. A filmesek a most készülő első produkciót később trilógiává akarják bővíteni. A Litte Obama a kisfiúkori barátságokról, kedvteléseiről és játékairól mesél, míg a második film a katolikus iskolába járó Obamát állítja majd előtérbe, a harmadik pedig édesanyjához fűződő viszonyát boncolgatja.

Mint a forgatókönyvet is jegyző Demantra hangsúlyozta: gyermekfilmről van szó, aminek a világon semmi köze a politikához.

A gyermek Obama szerepére a 12 éves Hasan Faruq Alit választották ki, akinek édesanyja fehér, apja pedig afroamerikai. Amerikában született, de kétéves kora óta Indonéziában él, és angolul ugyanolyan jól beszél, mint indonéz nyelven.

A napokban megkezdett forgatáson, amely a hetvenes évek Jakartáját idéző Bandung környékén folyik, eddig olyan jeleneteket vettek fel, amelyekben a kis Obama pingpongozik és bokszol. A felvételeket az elnök két gyermekkori barátja segíti tanácsaival, a testvérpár annak idején egy házban lakott Obamáékkal.

A film premierjét június 17-re időzítették, mivel a film alkotói abban reménykednek, hogy az Indonéziába látogató elnök hivatalos programja mellett időt szakít a produkció megtekintésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását