2024. május 4. - Mónika, Flórián

Két fejes vörösinges feladta magát

Feladta magát a thaiföldi hatóságoknak csütörtökön a vörösingesek két további vezetője, aki nem volt a helyszínen előző nap, amikor a biztonsági erők visszafoglalták Bangkok tüntetők által megszállt belvárosi övezetét.
2010. május 20. csütörtök 11:36 - HírExtra
Egy rendőrségi vezető közlése szerint Víra Muszikapong, a vörösingesek mögött álló Egyesült Front a Demokráciáért, a Diktatúra Ellen (UDD) szövetség több napja háttérbe húzódott elnöke, valamint Veng Todzsirarkan, a mozgalom egy másik tisztségviselője adta meg magát egy nappal a tüntetések gócpontjának felszámolása után.

Mint Thangaj Praszdzsakszattru, a rendőrség központi nyomozó irodájának vezetője elmondta, ezzel hétre emelkedett az ellenzéki szövetség őrizetbe került vezetőinek száma.

A thaiföldi rendőrség megkezdte csütörtökön annak a templomnak a kiürítését, amely az elmúlt egy napban tüntetők ezreinek szolgált menedékül. A város szívében található buddhista szentély a feszültség egyik gócpontja volt azóta, hogy a biztonsági erők szerdán visszafoglalták Bangkok vörösingesek által megszállt övezetét, s a kormány távozását követelő tüntetők négy vezetője megadta magát. A rendőrség közlése szerint kilenc ember halt meg szerda este a templom környékén leadott, egyelőre ismeretlen eredetű lövöldözésben. A rendfenntartó erők azt állítják, hogy az áldozatokkal terroristák végeztek.


A thai hatóságok csütörtökön három nappal meghosszabbították a kijárási tilalom hatályát a fővárosban, Bangkokban, illetve kiterjesztették azt 23 más tartományra. Szanszern Kavekamnerd ezredes, a hadsereg szóvivője elmondta, hogy a kijárási tilalom szombatig, este 21 órától hajnali 5 óráig lesz érvényben. A kijárási tilalmat szerdán vezették be miután zavargások és gyújtogatások kezdődtek a thaiföldi főváros központjában azt követően, hogy a biztonsági erők halálos áldozatokat is követelő harcokban visszafoglalták a vörösinges tüntetők által megszállva tartott fővárosi negyedet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását