2024. április 24. - György

Végelszámolási javaslat a Vértesi Erőműre

A végelszámolásra való felkészülésre tesz javaslatot a Magyar Villamos Művek (MVM) a Vértesi Erőmű (VÉRT) keddi rendkívüli közgyűlésén, de a döntést a júniusra összehívandó közgyűlésen hozzák meg - közölte az MVM kedden, a VÉRT közgyűlésének megkezdése előtt.
2010. május 18. kedd 10:19 - HírExtra
A bányászat 2010. december 31-ig fennmarad, az erőmű pedig legkésőbb további három évig üzemel. A végső döntés előtt tájékoztatni kell a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t, a kormányzat érintett szerveit és az érdekvédelmi szervezeteket is. Kedden fél tízkor demonstrációt kezdtek a Vértesi Erőmű Zrt. szakszervezetei a munkahelyek megtartásáért, mintegy 450-500 munkavállaló gyűlt össze a Bokodi Erőmű előtt.

Az MVM igazgatósága hétfőn döntött a közgyűlési előterjesztésről. A végelszámolásra kidolgoznak egy átfogó programot amelynek fő eleme a bányászat fenntartása és az erőmű további üzemelése még legtovább három évig.

Az erőmű tovább üzemelhet, legtovább még három évig a felhalmozott szénkészletekre alapozva, illetve biomassza tüzeléssel. Ezzel biztosítja Oroszlány és Bokod távhőellátását, és ez idő alatt lehetősége lesz az érintett önkormányzatoknak felkészülni a hőellátás új, korszerű eszközökkel történő kiváltására.

Az MVM közleménye megjegyzi, hogy az MVM igazgatósága abból a kényszerből hozta meg döntését a Vértesi Erőművel kapcsolatban, hogy ez az egyetlen olyan jogi eszköz, amellyel kézben lehet tartani az erőműtársaság pénzügyeit, a munkavállalók szempontjait és az érdekek egyeztetését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását