2024. június 15. - Jolán, Vid

Nem jó a helyzet Borsodban

Vízátfolyások, hordalékos szakaszok nehezítik a közlekedést Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - tájékoztatta a közútkezelő társaság megyei ügyeletese vasárnap kora reggel az MTI-t.
2010. május 16. vasárnap 09:56 - HírExtra
Foczkó Tamás kifejtette: több helyen vízátfolyásos útszakaszok vannak a 37-es számú főúton, itt a járművezetők sebességkorlátozásra számíthatnak. A Lillafüred felé vezető úton pedig rengeteg a hordalék a burkolaton, ennek eltávolításán dolgoznak. Ezen a részen egyébként a nagymennyiségű eső miatt fák is dőltek az útra - tette hozzá.

Borsodban a parasznyai útszakaszon szintén nagyobb vízátfolyás nehezíti a haladást, mintegy száz méteres hosszon körülbelül 30 centiméteres víz hömpölyög az úton - közölte.

Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője azt mondta: Lillafüred felé jelenleg balesetveszélyes a közlekedés, a víz kőzúzalékot hordott az úttestre és több fa is kidőlt, ezért amennyiben lehetséges, arra kérik az autósokat, kerüljék el ezt a szakaszt.

A közútkezelő korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Sajó árhulláma miatt lezárták a Borsod megyei Putnok és Borsodbóta közötti útszakaszt. Szintén a Sajó magas vízállása miatt nem lehet közlekedni a 26-os számú főutat Sajókazával összekötő bekötőúton, mert annak egy részét elöntötte az ár. Nem közlekedik a komp Muhi és Köröm között, miként a két település közötti útra sem lehet ráhajtani a Sajó áradása miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását