2024. május 7. - Gizella

Levelek Juliának - a színésznő szemszögéből

Levelek Júliának című új romantikus filmje hétvégi amerikai bemutatója alkalmából interjút adott a Reuters hírügynökségnek Vanessa Redgrave Oscar-díjas brit színésznő.
2010. május 15. szombat 07:51 - HírExtra
A filmben egy fiatal nő, akit Amanda Seyfried alakít, nyomozni kezd, hogy megtaláljon és újra összehozzon két szerelmest, akiknek egykori levelezésére olaszországi vakációja alatt talált rá. Az idős szerelmespárt a 73 éves Redgrave és életbeli férje, Franco Nero játssza.

"Nagyon szerettem a szerepemet. Claire története felidézte régi emlékeimet arról, amikor 15 évesen először utaztam Olaszországba" - mesélte Redgrave a bemutató előtt. Mint kifejtette, ezek közvetlenül a második világháború utáni évek voltak; az utazást iskolája szervezte hat lány számára, akik tíz napot töltöttek ott egy kísérővel.

Vanessa Redgrave elárulta: mindenbe beleszeretett, amit csak látott, de a legnagyobb hatást egy idősebb férfi bókjai tették rá. "Az édesanyja süteményekkel vendégelt meg minket, ő pedig így szólt: +édeset az édesnek+. Azt gondoltam, ez a legcsodálatosabb bók. Ma banálisnak tűnhet, de akkoriban még sohasem hallottam ilyesmit".

A férjével közös jeleneteket nagyon szerette; Redgrave úgy fogalmazott, hogy különösen az volt "szuper", amelyikben a két idős szerelmes végre ismét egymásra talált. Azzal kapcsolatban, hogy a fiatal lány szerepét alakító Amanda Seyfried generációja gyökeresen különbözik az övétől, az Oscar-díjas színésznő azt mondta, ahogy a film is bemutatja, ők fiatalon teljesen abban a hitben éltek, hogy az ember legfeljebb csókolózhat, mielőtt megházasodik.

"A sorsban nem, de a szerelemben hiszek" - jelentette ki Vanessa Redgrave. Mint hozzáfűzte, szerinte az emberek túlságosan idealizált képet nyernek a médiából az igaz szerelemről.

A Levelek Júliának című film rendezője Gary Winick, az operatőr Marco Pontecorvo volt. A mozit a tervek szerint hamarosan a magyarországi mozik is vetítik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását