2024. május 4. - Mónika, Flórián

PM: minimálisan, de nőhet a GDP

Gyorsabban bővülhet a magyar gazdaság a Pénzügyminisztérium korábbi előrejelzésénél, így a tárca a csütörtökön közzétett átadás-átvételi dokumentumában úgy véli akár 0,5 százalékponttal is magasabb lehet prognózisánál az idei GDP-növekedési ütem.
2010. május 13. csütörtök 21:41 - HírExtra
Az eredményszemléletű hiány azonban így is maradhat a GDP 3,8 százaléka, amennyiben az év során folytatódik a szigorú fiskális politika és a kormány kezeli a kockázatokat.

A dokumentum szerint: a jelenleg rendelkezésre álló adatok – kockázatok beárazása révén – azt vetítik előre, hogy az államháztartás központi alrendszerének pénzforgalmi hiánya ugyanolyan kormányzati lépések megtétele nélkül, mint amilyenekre 2009-ben sor került, a költségvetési törvényben meghatározottnál magasabb összegben, a GDP 3,9 százalékában várható.

A költségvetés készítése óta ismertté vált makrogazdasági adatok alapján az is valószínűsíthető a PM szerint, hogy az idei gazdasági visszaesés enyhébb lehet a költségvetést megalapozó prognózisban feltételezettnél. A kedvezőbb előrejelzés azonban főként a külgazdasági kilátások javulásával függ össze, így érdemi bevételnövelő hatásra nem lehet számítani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását