2024. május 15. - Zsófia, Szonja

A Fidesz Jobbikkal üti az MSZP-t

Az MSZP engedte át a nemzetbiztonsági bizottság vezetését a Jobbiknak - írta szerdán Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője, aki az MTI-hez eljuttatott közleményében - alátámasztásul - idézte a szocialista párt frakcióvezetőjének ezzel kapcsolatos mondatát.
2010. május 12. szerda 14:15 - HírExtra
A helyettes szóvivő azt közölte, hogy "a viták és félreértések elkerülése végett" idézik az Országgyűlés alakuló ülésével kapcsolatos pártközi tárgyalások jegyzőkönyvéből az MSZP frakcióvezetőjének, Mesterházy Attilának a szavait, miszerint "a szocialista frakció lemond a nemzetbiztonsági bizottsági elnöki posztról, és ezt az eddigi vita alapján átengedi a Jobbiknak".

(A szocialisták cserébe a számvevőszéki és költségvetési bizottság vezetését és a foglalkoztatási, valamint a fogyasztóvédelmi testület elnöki posztját kérték.)

Cser-Palkovics András közölte: a Fidesz "a választópolgárok minden eddiginél nagyobb felhatalmazása alapján az emberekkel együtt felépíti a nemzeti együttműködés rendszerét". Ennek keretében a Fidesz-KDNP-frakció "nagyvonalúan" a mandátumarányánál nagyobb teret adott az ellenzéknek parlamenti jogosítványai gyakorlásához - írta, hozzátéve: az ellenzéki frakciókra bízták, hogy a nekik járó bizottsági tisztségekről döntsenek, azokról megegyezzenek.

Emlékeztetett, hogy a nemzetbiztonsági bizottságot a törvény szerint is ellenzéki képviselőnek kell vezetnie.

Mesterházy Attila kedden arra a kérdésre, hogy végül miért mondtak le a nemzetbiztonsági bizottság elnöki posztjáról, azt válaszolta: próbáltak konstruktív magatartást tanúsítani, és - ha már választani kellett - fontosabbnak tartották az ország gazdasági-költségvetési helyzetét, mert ezen a területen felelős politikai magatartásra van szükség.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke politikai áttörésnek nevezte, hogy a frakciójuk egyik tagja vezeti majd a nemzetbiztonsági testületet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását