2024. június 1. - Tünde

A választások kihatása

Nem indul újra a gyulai polgármesteri címért Perjési Klára. A város vezetője az MTI-nek pénteken úgy fogalmazott, "bejött a papírforma", egyéni jelöltként nem nyert az országgyűlési választásokon.
2010. május 7. péntek 17:54 - HírExtra
"A képviselő-jelöltséget is már csak lelkiismereti okokból vállaltam el ismét azzal, ha nem nyerek, felmentve érzem magam, így nem kívánok indulni a következő önkormányzati választásokon" - mondta Gyula polgármestere.

Perjési Klára az elmúlt két ciklusban a szocialista párt támogatásával, de párton kívüliként irányította a fürdővárost, s az utóbbi négy esztendőben egyéni országgyűlési képviselője is volt a választókerületnek.

Az áprilisi parlamenti választásokon az első fordulóban 58,61 százalékkal nyert Kovács József, a Fidesz-KDNP jelöltje, a gyulai székhelyű megyei kórház főigazgató-főorvosa. Perjési Klára másodikként 26,33, míg a Jobbikot képviselő Pomuczné Nagy Ildikó Anna 15,06 százalékot ért el.

Leel-Őssy Gábor, az MSZP helyi elnöke sajnálatát fejezte ki, hogy Perjési Klára nem indul ismét. Az MTI-nek azt mondta: "csak rá kell nézni a városra, önmagáért beszél nyolcéves munkája".

A városi elnök szerint a közeljövőben tisztújítás lesz az MSZP-ben Gyulán, s azt követően döntenek arról, az új vezetők, kit indítanak az őszi önkormányzati választáson.

Néhány napja Kovács József és a Fidesz-KDNP megyei listáján szintén mandátumot nyerő gyulai lakos Gajda Róbert bejelentette, hogy polgármesterjelöltnek Görgényi Ernőt támogatják, aki jelenleg az önkormányzatban a pártszövetség frakcióját vezeti.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását