2024. május 10. - Ármin, Pálma

Újabb repterek álltak le

Leállt a forgalom szerda délelőtt több skóciai repülőtéren, miután a hetek óta tartó izlandi vulkánkitörés újabb hamufelhője érte el a térséget, veszélyeztetve a repülőgépek hajtóműveinek biztonságos működését. A nagy londoni repülőterek forgalma zavartalan. A brit polgári légügyi hatóság (CAA) már előző este bejelentette a várható légtérzárat.
2010. május 5. szerda 11:33 - HírExtra
A CAA szerdai ismertetése szerint a zárlat a nagy skóciai repülőterek közül jelenleg Glasgow-ra, Prestwickre és Invernessre vonatkozik. A skót főváros, Edinburgh, valamint a két legnagyobb északnyugat-angliai város, Manchester és Liverpool légikikötője működik. A szervezet előrejelzése szerint szerda délutántól várhatóan lezárják az észak-írországi főváros, Belfast mindkét repülőterét is.

A CAA hangsúlyozta szerda délelőtti helyzetismertetésében, hogy a jelenlegi meteorológiai prognózisok alapján a nagy délkelet-angliai repülőterek forgalma szerdán és csütörtökön is zavartalan lesz. Ez arra enged következtetni, hogy a Londont kiszolgáló öt nemzetközi repülőtér - Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton, City - is folyamatosan működik. Ezek közül három - Heathrow, Gatwick és Luton - közlekedtet budapesti járatokat.

Áprilisban - Európa nagy részéhez hasonlóan - hat napig teljes légtérzárlat volt érvényben Nagy-Britannia egész területe felett a hamufelhő miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását