2024. május 20. - Bernát, Felícia

Hamu után most sztrájk miatt nem indulnak repülők

A görögországi légiirányítók sztrájkja miatt a Malév egyik athéni járata kimarad, a skót és az északír légtér vulkáni hamufelhő miatt elrendelt zárlata miatt pedig az oda irányuló járatok sem közlekednek - mondta az MTI-nek szerdán reggel Szilágyi Károly, a Budapest Airport (BA) szóvivője.
2010. május 5. szerda 10:08 - HírExtra
A Malév thesszaloniki és athéni járata késő este már rendben közlekedik majd. A skót és az északír légtérzár miatt a Ryainair Prestwick-i járata marad ki, a Malév dublini járatai azonban rendben közlekednek.

A brit légtérben szerdán 19 óráig 10 repülőtér környéki légteret zártak le, a brit légiközlekedési hatóság tájékoztatása szerint pedig további 5 skót várost érinthet még a korlátozás - mondta a BA szóvivője. Szilágyi Károly fentiek miatt a térségbe utazni szándékozóknak azt javasolja, indulás előtt tájékozódjanak a légitársaságok, illetve az érintett repülőterek honlapjáról az esetleges korlátozásokról.

A dublini repülőtér szerdán ismét nem indít és nem fogad gépeket az izlandi vulkáni hamufelhő miatt - jelentette be az ír polgári légiforgalmi hatóság (IAA). A főváros repülőterének forgalmát helyi idő szerint 11 (közép-európai idő szerint 12) órától állítják le. A nyugat-írországi Shannon repülőtér forgalma zavartalan.

Az IAA kedden hat óra időtartamra leállította az egész ország légi forgalmát. Az ír hatóságok figyelmeztettek: nincs kizárva, hogy a héten, sőt a nyár folyamán is várhatóak újabb repülési korlátozások, attól függően, hogy a váltakozó szélirány merre sodorja a hamufelhőt.

A hamufelhő miatt közép-európai idő szerint szerda reggel 8 órától lezárták Skócia és Észak-Írország teljes légterét. Valószínűsíthető, hogy a felhő továbbterjed dél felé, és érinthet északnyugat-angliai és észak-walesi repülőtereket is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását