2024. április 29. - Péter

Hagyó ügyvédje mossa kezeit

Nem érzi magát bűnösnek a BKV fénymásolóinak felmérése ügyében Horváth Iván, a rendőrség által kedden előállított ügyvéd.
2010. május 5. szerda 20:55 - HírExtra
A már szabadlábon védekező ügyvéd szerdán a TV2 Tények című hírműsorának nyilatkozva elmondta: Hagyó Miklóst tizenhárom éve ismeri, de nem vett részt semmilyen törvénytelenségben. "Ebben az irodában van nokiás doboz (...), de abban telefon van" - fűzte hozzá.

A műsor készítői ugyanakkor emlékeztettek: a rendőrség szerint az ügyvéd közreműködése során a nyomásgyakorlás minden eszközét, így politikai kapcsolatait is igénybe vette a közlekedési társaság fénymásolóinak műszaki felmérésére vonatkozó szerződés létrejöttében.

A BKV korábban 19,2 millió forintot fizetett ki egy cégnek a közlekedési társaság fénymásolóinak állapotfelméréséért. A rendőrség gyanúja alapján az ügyvéd részvételével ebből az összegből csak 1,1 millió forint maradt az érintett vállalkozásnál, míg a fennmaradó rész egy cseh férfihoz, tőle pedig Aba Botond volt BKV vezérigazgató végkielégítésébe került - közölte a TV2.

Kocsis István BKV vezérigazgató 2009. szeptember 18-án tett feljelentést a rendőrségen a fénymásolók állapotfelmérésével kapcsolatban ismeretlen tettes ellen. Az Optimismo Kft. által elvégzett felmérésről a Magyar Nemzet 2009 szeptember 7-én számolt be.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását