2024. május 4. - Mónika, Flórián

Molnár Csaba lemondásra szólította fel az MSZP elnökségét

Távozásra szólította fel az MSZP elnökségét Molnár Csaba búcsúzó kancelláriaminiszter. A párt Győr-Moson-Sopron megyei elnöke a Hírszerzőnek vasárnap azt mondta: erre nem a megújulás, hanem a felelősségvállalás miatt van szükség.
2010. május 2. vasárnap 19:01 - HírExtra
Úgy érzem, hogy a felelősség kimondásában mintha nem lennének tiszta és egyenes mondatok - hangoztatta, hozzátéve: az elnök ugyan határozottan és egyértelműen döntött, de a felelősség nem egy személyben az övé.

Molnár Csaba az interjúban minden elnökségi tagot arra buzdított, hogy kövesse Lendvai Ildikó elnök és Vadai Ágnes elnökségi tag példáját. "Politikailag és erkölcsileg egyaránt ezt tartom a helyes útnak. Ha mismásolunk és maszatolunk, az pont az az MSZP-arc, amire áprilisban a választók nemet mondtak. Az a régi MSZP fizimiskája. Az oly sokat emlegetett megújulásnak április 25-én kellett volna megindulnia, világos fogalmazással és felelősségvállalással" - jelentette ki.

A kampányról úgy vélekedett: annak eredménye nyilvánvaló kudarc. Mint mondta, az 1990-es választások óta ilyen méretű vereséget nem szenvedtek el. Szerinte keményen dolgoztak és tisztességesen küzdöttek, és technikában, háttértámogatásban is igen jó színvonalú volt a kampány, de világgazdasági válság idején, nehezen felismerhető politikai tartalmú kampánnyal nem lehetett jobb eredményt elérni.

Ebben a választási vereségben széles körű a felelősség: része van benne a párt országos választási bizottságának (ovb) éppúgy, mint az elnökségnek - vélekedett, s ovb-tagként a saját felelősségét sem akarta elhárítani.

Molnár Csaba az interjúban jelezte azt is, hogy bár sokan megkeresték, nem pályázik a frakcióvezetői posztra. A tisztújítás időpontjánál - mint mondta - fontosabbnak tartja a tartalmi, politikai kérdéseket, a szélesebb pártdemokráciát, a teljesítményelv bevezetését és azt, hogy "hova pozícionálják" a jövőben az MSZP politikáját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását