2024. május 3. - Tímea, Irma

Medgyessy: Mesterházyra lehetne építeni

Medgyessy Péter jelenleg nem lát Mesterházy Attilánál alkalmasabb jelöltet az MSZP vezetésére..
2010. április 30. péntek 09:55 - HírExtra
Arra a kérdésre, hogy Mesterházy Attila alkalmas-e a pártelnöki posztra, úgy válaszolt: "nem tudom azt mondani, hogy ő az ideális, csak azt gondolom, hogy pillanatnyilag nincs, vagy én nem látok nála alkalmasabbat".

Lendvai Ildikó és az elnökség lemondását szimbolikusnak nevezte és azt mondta "ettől nem fog megújulni az MSZP". A szocialista pártnak eszmei, morális és személyi megújulásra van szüksége, amennyiben nem erre használják a következő nyolc évet, a párt el fog tűnni - mondta Medgyessy Péter. Hozzátette, hogy szerinte a most pártlistán bejutott frakciótagoknak kellene szépen lassan lecserélődniük jó képességű, lelkes és tiszta múltú fiatalemberekre.

A MSZP nagyarányú választási vereségéért szerinte a rossz politika - ami nem tudta eldönteni, hogy mennyire baloldali, mennyire liberális -, valamint az őszödi beszéd volt a felelős. Utóbbival kapcsolatban úgy értékelte, az első hiba az volt, hogy a felvételen elhangzottak előzményei megtörténtek. Ezután, ha már elkövették, a nyilvánosság előtt kellett volna elmondania Gyurcsány Ferencnek a beszédét, ha pedig elmondta, le kellett volna mondania - vélekedett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását