2024. április 20. - Tivadar

Bajnai felavatta az Európában egyedülálló Állatparkot

Az indonéziai szigetvilág élőlényeit bemutató, Európában egyedülálló esőerdőházat és óceanáriumot avatott fel Bajnai Gordon pénteken a Nyíregyháza-sóstógyógyfürdői Állatparkban.
2010. április 30. péntek 13:01 - HírExtra
Az Európai Unió támogatásával, 1,6 milliárd forintos költségből épült turistalátványosság, a Zöld Piramis átadásán a kormányfő kiemelte, hogy a magyar gazdaság fejlesztésében az idegenforgalom különleges lehetőséggel bír, hiszen az átgondolt beruházások jelentős számban teremthetnek munkahelyeket.

Hozzátette, az idegenforgalom már most 10 százalékkal részesedik a nemzeti össztermékből, a jövőbeni befektetések pedig hozzájárulhatnak a GDP növekedéséhez is.

A miniszterelnök a nyíregyházi Zöld Piramist turisztikai fejlesztések mintájaként említette, amelynek megvalósítása példaként szolgálhat arra, milyen beruházásokra van szükség az idegenforgalmi ágazatban.

Bajnai Gordon avatóbeszédében hangoztatta: a Nyíregyházához tartozó Sóstógyógyfürdő tudatos fejlesztése is mintaként szolgálhat más településeknek ahhoz, hogyan kell élni az Európai Unió által biztosított beruházási forrásokkal. A nyírségi üdülőhelyen a most átadott Zöld Piramis mellett korábban - több milliárd forintos költségből - élményfürdő, szálloda és vigadó épült, s hamarosan megkezdik a parkfürdő korszerűsítését, illetve elkészültek a tervek egy négycsillagos hotel létrehozására is.

Csabai Lászlóné, a város MSZP-s polgármestere az avatáson elmondta: 1994-ben kezdték Sóstógyógyfürdő fejlesztését, s szeretnék, ha az üdülőhely a térség egyik népszerű idegenforgalmi helyévé válna.

A Zöld Piramisban - mint azt Gajdos László, az állatpark igazgatója közölte - az indonéz dszungelvilág 300 állatának 1.200 egyedét helyezték el. Az esőerdőházban látható például borneói orángután, komodói varánusz, ázsiai elefánt, oroszlán és gepárd is, a tizenkét medencés óceanáriumban pedig egyebek között homoki tigriscápa, barna- és dajkacápa, muréna, csikó-, bohóchal, rája és languszta.

A 3.800 négyzetméteres létesítmény kialakításához az Indonéz Köztársaságtól és a világhírű Berlini Állatkerttől kapott segítséget a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdői Állatpark.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

helix
2010. április 30. 14:29
Ezt csinálhatná főállásban is!

Lesz rá ideje!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását