2020. október 25. - Blanka, Bianka

Himalája: tovább keresik az eltűnt Várkonyi Lászlót

Öt serpa és egy kínai hegymászó kutatja a Himalájában jégomlás következtében elsodort, majd 7000 méteren eltűnt magyar hegymászó, Várkonyi László nyomát.
2010. április 28. szerda 17:20 - HírExtra
A tibeti hegymászószövetség előző napi értesítése után Sárközy Péter pekingi magyar főkonzulnak sikerült kapcsolatot teremtenie a lhászai illetékesekkel, akik megerősítették, hogy a lehetőségekhez képest igyekeznek az eltűnt magyar alpinistát megtalálni.


Klein Dávid keddi üzenetében egyebek mellett ezt mondja: "Szemtanúk szerint amíg engem sodort a lavina, Konyit 15-20 méterrel mögöttem elkapta, és direktbe rázuhant a jég. Nekem a jobb karomon van több helyen zúzódás, már itt a hegyen egy mexikói orvos rendbe tette" - olvasható más részletek mellett az expeditions.hu honlapon.

Időközben az alanarnette.com internetes oldalon is megjelent egy levél, amiben idézik Jamie McGuiness új-zélandi hegymászót, aki elmondta, hogy körülbelül 100 méteres távolságból látta, amint nepáli idő szerint április 26-án délután 12 óra 20 perckor egy kisebb jégtömb, törmeléket hullatva levált. McGuiness hangsúlyozza, hogy jégről és nem szikláról van szó. "Nem volt nagykiterjedésű, az úton a sok hegymászóval azonban egy kisebb tömb is végzetes lehet" - olvasható a leírásban.

"Az eltűnt hegymászó feltételezhetően meghalt, de ezt eddig még véglegesen nem erősítették meg" - tudósít McGuiness, hozzátéve, hogy az intenzívebbé vált havazás, a kellemetlen időjárás és egy újabb jégomlás miatt többen elálltak attól, hogy ezt az utat válasszák, kivéve azokat, akik már feljebb voltak és sürgősen lejjebb ereszkedtek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását