2024. március 29. - Auguszta

Fülöp Márton a Manchester Citynél

Az angol labdarúgó-bajnokság negyedik helyéért küzdő Manchester City-ben fejezi be az idényt Fülöp Mártont, a Sunderland magyar válogatott kapusa. A manchesteri klub honlapjának beszámolója szerint a kölcsönben megszerzett Fülöp már a hétvégén, az Aston Villa ellen kapuba áll a Citynél.
2010. április 28. szerda 09:23 - HírExtra
Roberto Mancini alakulatának első számú kapusa, Shay Given súlyos sérülést szenvedett a legutóbbi fordulóban, tartalékja, Stuart Taylor pedig hosszú kihagyást követően még csak lábadozik. A manchesteri alakulat felnőtt keretéből a kapusok közül így csak a 23 éves feröeri Gunnar Nielsen bevethető.

"A klub, a Premier League támogatásával egész nap kapcsolatban állt a Birmingham Cityvel és a Sunderlanddel Joe Hart vagy Fülöp Márton sürgős megszerzése ügyében - közölte kedden a Manchester City szóvivője. - A Birminghammel nem született megállapodás, Fülöp Márton viszont szerdán már velünk edz. Köszönet neki és a Sunderlandnek a segítségért."

A Manchester City szombaton az Aston Villával találkozik, négy nappal később a Tottenham Hotspurrel csap össze, majd május 9-én a West Ham United ellen zárja a szezont. Az együttes jelenleg - a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helytől mindössze egy pontra lemaradva - a hatodik helyen áll a Premier League-ben.

Hasonló eset már történt magyar kapussal a Premier League-ben: 2006-ban, majd 2007-ben Király Gábor a Crystal Palace futballistájaként szintén a "beugró" szerepét játszotta el, előbb a West Ham Unitedben, majd az Aston Villában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását