2024. május 3. - Tímea, Irma

Hiperaktív rablótestvérek Szegeden

Tucatnyi személygépkocsit tört fel néhány hét alatt egy testvérpár Szegeden, a 24 és 17 éves fiatalembert hétfőre virradó éjszaka érték tetten a rendőrök az egyik szegedi lakótelepen; a rendőrség kezdeményezi az őrizetbe vett férfiak előzetes letartóztatását - közölte a rendőrség az MTI-vel.
2010. április 26. hétfő 10:35 - HírExtra
A bűncselekménysorozat kezdete március 22-hez köthető, amikor az idősebb testvér szabadult a börtönből – mondta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

A városban elszaporodott gépkocsifeltörések miatt civil ruhában, gyalogosan és kerékpárral járőröző rendőrök egyike hétfőre virradóra egy tompa koppanás után figyelt fel egy gépkocsiban ülő férfira, akinek a kezében egy kihúzott autós magnó volt – ismertette a történteket a szóvivő. A rendőr elfogta a gyanúsítottat, járőrtársa pedig a másik, kerékpárral menekülni próbáló férfi után eredt, akit sikerült is feltartóztatnia.

Előállításuk után kiderült, hogy éjszaka ez volt a harmadik azonos típusú autó, amit feltörtek. Az eltulajdonított tárgyakat a rendőrök a gyanúsítottaknál megtalálták, majd értesítették a járművek tulajdonosait – közölte a főhadnagy.

A testvérpár a kihallgatás során elismerte, hogy az "éjszakai termés" mellett március 22-e óta hét-nyolc ilyen autót törtek fel a városrészben, illetve egyik éjszaka egy élelmiszerboltba is megpróbáltak betörni, de a lakatot nem sikerült lefeszíteniük, így ott nem jártak sikerrel. Az időpontra azért emlékeztek ilyen pontosan, mert az idősebb testvér aznap szabadult hároméves börtönbüntetéséből, amit vagyon elleni bűncselekmények miatt róttak ki rá – mondta a szóvivő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását