2024. május 5. - Györgyi

Vona: a Jobbik meglepetést okoz majd

A Jobbik óriási meglepetést okoz majd a magyar Országgyűlésben, olyat, amelyet ez az ország már nagyon régen nem látott - jelentette ki Vona Gábor, a Jobbik elnöke vasárnap esti sajtótájékoztatóján.
2010. április 25. vasárnap 21:52 - HírExtra
A Jobbik elnöke vasárnap esti sajtótájékoztatóján a választási eredményeket értékelve elmondta: a Jobbik ugyanazt teszi majd a magyar Országgyűlésben, mint amit a választás előtt tett. "Továbbra is járni fogunk azon az egyenes, őszinte, bátor, igaz és magyar úton, amelyen (...) közel egymillió magyar ember jár velünk együtt" - fogalmazott Vona Gábor.

Mint mondta, hatvan év után végre egy olyan párt került a magyar Országgyűlésbe, amely ténylegesen alulról szerveződik. Ilyen jellegű áttörést nemzeti párt még nem ért el, és most megjelenik "a nép hangja és akarata" - tette hozzá.

A pártelnök szerint nagy veszély, ha egyetlen párt átalakíthatja az ország közjogi berendezkedését a saját érdekei szerint, de "minden fenntartásunk ellenére úgy illik, hogy gratuláljunk a választásokon győztes pártnak, az ország és a nemzet érdekében sok sikert kívánunk a kormányzáshoz". Vona Gábor kijelentette, hogy pártja célja és küldetése "Magyarország megmentése", a Jobbik a legsürgetőbbnek tartott kérdésekben hajlandó együttműködni a Fidesszel. A Jobbik elnöke négy ilyen feladatot nevezett meg: az adócsökkentést, a "kilakoltatás rémétől fenyegetett családok megmentését", a közbiztonság megerősítését, és az elszámoltatás véghezvitelét.

Hozzátette, hogy a Jobbik kész minden parlamenti és parlamenten kívüli demokratikus eszközt latba vetni, ha azt látja, hogy a Fidesz választási ígérete ellenére "el kívánja sumákolni" ezeket a "sürgető feladatokat".

Vona Gábor gratulált az országgyűlési választásokon elért eredményéhez Molnár Oszkárnak, aki a helyi jelöltjét visszaléptetett Jobbik támogatásával szerez az edelényi választókörzetben az előzetes eredmények szerint egyéni mandátumot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

brasco
2010. április 28. 09:27
Vonagló Gábor azon kijelentése"hogy a Jobbik kész minden parlamenti és parlamenten kívüli demokratikus eszközt latba vetni, ha azt látja, hogy a Fidesz választási ígérete ellenére "el kívánja sumákolni" ezeket a "sürgető feladatokat",evvel megtette az első lépéseket afelé,hogy a Jobbikot mint kisebbségi ellenzéket hiteltelenitse ! - Az radikalizmus és az erőszak fitogtatása,nem vezet sehova,azaz kizárólag a bukás felé. Nemzetközi megitélése a Jobbiknak,igencsak negativ kicsengésű..
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását