2024. május 20. - Bernát, Felícia

Tisztulnak a "légutak"

Dánia szerda hajnalban megnyitotta, és 11 óráig nyitva tartja légtere nagy részét, a Halmstad és Thyboroen városok alkotta vonaltól délre, mert az megtisztult a vulkáni hamutól - jelentette be a dán légiforgalmi hatóság.
2010. április 21. szerda 09:35 - HírExtra
A koppenhágai repülőtér is működni fog. Az említett vonaltól északra csak 6000 méteres magasság felett szabad repülni - tette hozzá a Naviair. Norvégia szerda reggel 8 óráig meghosszabbította teljes légtere nyitva tartását - jelentette be az illetékes hazai hatóság. Németországban néhány órával meghosszabbították a légtér eredetileg szerda reggel 8 óráig elrendelt zárlatát - jelentette be a langeni repülésbiztonsági hatóság szóvivője.

A hivatal képviselője a zárlat kiterjesztésével kapcsolatban szerda reggel pontos időpontot nem közölt. A szóvivő kijelentette: nagy eséllyel az esti órákig az egész légteret "felszabadítják". Addig is - fokozatosan - újabb enyhítések várhatók.

A Qantas ausztrál légitársaság bejelentette szerdán, hogy ettől a naptól felújítja a déli kontinens és Európa közötti légi járatait, miután az európai hatóság elkezdte fokozatosan feloldani a légtér zárlatát.

Az easyJet újraindítja néhány járatát az Egyesült Királyságban és Észak-Európában szerda reggel, de késésekre, törlésekre továbbra is fel kell készülni, és változnak az utasfelvételi (check-in) szabályok is - tájékoztatta az MTI-t a diszkont légitársaság. Kérik azokat az utasokat, akik szerdára foglaltak easyJet-repülőjegyet, tájékozódjanak járatuk indulásáról a www.easyjet.com weboldalon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását