2024. május 6. - Ivett, Frida

Észak-Korea atomrobbantásra készülhet

Elemzők az észak-koreai sajtóban megjelentek alapján azt gyanítják, hogy az ázsiai ország harmadik atomrobbantására készül.
2010. április 21. szerda 14:10 - HírExtra
A YTN dél-koreai kábeltelevízió egyik eheti műsorában azt jelentette, hogy a kommunista rezsim február óta készül a kísérleti atomrobbantásra, amely májusban vagy júniusban történhet meg.

Dél-koreai és amerikai hivatalos források nem tudták megerősíteni, hogy lennének ilyen előkészületek. Ju Mjung Hvan dél-koreai külügyminiszter azt közölte, hogy nincsenek erre utaló információik, Philip Crowley amerikai külügyi szóvivő szintén kétségének adott hangot.

Ugyanakkor elemzők és egy hazájából eltávozott egykori észak-koreai tisztviselő szerdán úgy vélték, hogy a kommunista országban megjelent nyilatkozatok alapján feltételezhető, hogy küszöbön áll egy újabb kísérleti célú atomrobbantás.

Az észak-koreai külügyminisztérium még április elején jelentette be, hogy a kormány az Egyesült Államokkal szembeni védelme érdekében "növeli és korszerűsíti" nukleáris arzenálját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását