2024. május 5. - Györgyi

A Jobbik külügyi bizottságot akar

Ötven fő feletti frakciót szeretne magának az új összetételű Országgyűlésben a Jobbik; főként azért, hogy önállóan tehessenek javaslatot az államfői posztra, Morvai Krisztina személyében - mondta a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában Vona Gábor, a Jobbik elnöke.
2010. április 21. szerda 09:50 - HírExtra
"A Jobbik az elemzők egy része szerint a parlamentben nem tudja majd kifejteni a munkáját. Szeretnénk ezt cáfolni, be akarjuk bizonyítani, hogy a radikalizmusnak van szakmai arca is" - nyilatkozta a Duna Televízió reggeli háttérműsorában Vona Gábor pártelnök.

A külügyi bizottság élére például hagyományosan ellenzéki elnököt választanak, ezt a posztot a Jobbik szeretné megkapni - szögezte le a politikus. Hozzátette: a külügyekben és a határon túli magyarság ügyében olyan radikális mondandója van a pártjának, ami szükségessé teszi, hogy ezt bizottsági elnöki szintről is képviselhessék.

Kijelentette: ha rajtuk múlna, lehetőséget adnának a határon túli magyaroknak a magyarországi politikai folyamatokban való részvételre, ehhez pedig valamiféle szavazati jogot is biztosítanának nekik.

A leendő parlamenti ellenzéki szerepüket a Jobbik elnöke úgy vázolta: fontosnak tartják a részvételt a nemzetbiztonsági bizottság munkájában is. "Az elmúlt húsz évben Magyarországon politikusbűnözés volt, most már jó lenne tudni, a sejtéseken túl, a valódi igazságot is. Ezért ragaszkodunk hozzá, hogy ebben a szakbizottságban is helyet kapjunk" - érvelt Vona.

A leendő Fidesz-KDNP alkotta kormány ugyan nem kért, de a Jobbik ellenzéki pártként nem is adna neki türelmi időt. Mint mondta, három területen kívánnak oppozícióból nyomást gyakorolni a jobboldali kabinetre: a devizahitelesek problémáinak megoldásában, a közbiztonság javításában,
valamint az elszámoltatás ügyében. "Utóbbiban kíméletlenek leszünk, hiszen ha az elszámoltatás elmarad, az egész választásnak nem volt semmi értelme" - nyilatkozta Vona Gábor a Duna Televízió műsorában.
Forrás: Duna Televízió Zrt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását