2024. május 16. - Mózes, Botond

A légitársaságok szerint minden biztonságos

A nagy európai légitársaságok mind végeztek utasok nélküli próbarepüléseket a hétvégén azzal a céllal, hogy megtudják: az izlandi vulkáni hamu okoz-e kárt a gépekben, az első vizsgálatok alapján arra jutottak, hogy nem.
2010. április 19. hétfő 09:30 - HírExtra
A British Airways egyik Boeing 747-es gépe a londoni Heathrow repülőtérről szállt fel mindössze öt emberrel a fedélzetén. Köztük volt Willie Walsh, a British Airways vezérigazgatója is. A Boeing 3 órán át repült az Atlanti-óceán fölötti szennyezett légtérben, majd este a walesi Cardiffban szállt le. A repülőgépet most alaposan átvizsgálják, hogy megállapítsák: tettek-e benne kárt a hamufelhő részecskéi.

A pórbarepülés után a KLM holland társaság elnöke kijelentette, hogy az európai légtér biztonságos, "kivéve egy területet északon, Izland és Oroszország között".

Az európai repülőterek és légitársaságok legnagyobb szövetségei egyre nagyobb nyomást gyakorolnak a légiforgalmi hatóságokra annak érdekében, hogy vizsgálják felül a repülési korlátozásokat, mert azok immár több száz millió eurónyi kárt okoznak nekik, és több millió utas nem tud eljutni úti céljához.

Camiel Eurlings holland közlekedési miniszter közölte: kérni fogja uniós kollégáit, hogy a korlátozások bevezetésénél tegyenek különbséget a nagy- és a kis hamukoncentrációjú területek között.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását