2024. május 19. - Ivó, Milán

Hihetetlen mozgósítás Csinghajban

Hatszáz fölé emelkedett az északnyugat-kínai Csinghaj tartományban történt, a Richter-skála szerinti 7,1-es erősségű szerdai földrengés halálos áldozatainak a száma, már túlélők százait sikerült kimenteni, első osztályú szükségállapot van érvényben.
2010. április 15. csütörtök 09:08 - HírExtra
A kínai központi televízió helyszínről küldött tudósításain jól látható, amint a katonák, és a civilek éjszaka is intenzíven dolgoztak, sátortáborokat állítottak fel, miközben még mindig főleg kézzel mozgatják a törmelékeket, légi úton már gyakorlott mentők százait, katonák ezreit küldték a helyszínre nehézgépekkel, felszereléssel, és kutyákkal.

A legfrissebb adatok szerint 313 ember eltűntként tartanak nyilván, 9110 a sérültek száma, közülük 970 embernek súlyos az állapota.

A Jüsu tibeti autonóm prefektúra székhelyén, a százezres lakosú Gjegu városban, amely közel van a földrengés epicentrumához közel kétezer katona, rendőr és tűzoltó végzi mentést, a keresést a helyi civilek segítségével. A város többségében fából és vályogból készült épületeinek több mint 85 százaléka dőlt romba.

A szakértők a legnagyobb problémának a négyezer méter feletti térségben az oxigénhiányos környezetet említik, ahol csak a szervezet átállása után, de a mentők többségének szokatlan környezetben, alacsonyabb teljesítménnyel lehet dolgozni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását