2024. május 3. - Tímea, Irma

Szülinapi meglepetés a festőnek

Tanulmányokkal, adattárral ellátott, több száz színes reprodukciót tartalmazó könyvet ad ki a székesfehérvári Városi Képtár-Deák Gyűjtemény Ujházi Péter festőművész 70. születésnapjára - mondta el az MTI-nek a képtár igazgatója.
2010. április 11. vasárnap 07:02 - HírExtra
A 400 oldalas kötet októberben, az alkotó műveinek a Szent István Király Múzeumban megrendezésre kerülő nagyszabású kiállításának idején jelenik meg. Szerzője Nagy T. Katalin művészettörténész - tette hozzá Szűcs Erzsébet.

Tájékoztatása szerint a könyvet ezer példányban adják ki, a kiadással kapcsolatos költségeket pályázati forrásokból és a kötetek árából fedezik.

A Székesfehérváron élő és alkotó Ujházi Péter (1940. október 28.) 1971 óta állít ki itthon és külföldön. Alkotásai a hazai közgyűjteményeket gyarapítják, de több munkája megtalálható Aachenben is. Munkái a falfirkák, a gyermek- és barlangrajzok naivitását idézik. Egyaránt fest játékos akvarelleket és nagyméretű táblaképeket, s készít úgynevezett dobozmunkákat is.

Művészi tevékenységét Munkácsy-díjjal, Deák Dénes-díjjal, a Szinyei Társaság díjával és a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze kitüntetéssel ismerték el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását