2024. május 17. - Paszkál

Jótékonysági est a Görögség Háza javára

A Görögség Háza javára rendeznek jótékonysági estet szombaton a Ferencvárosi Művelődési Központban.
2010. április 10. szombat 07:22 - HírExtra
A Görögség Házát a IX. kerületi József Attila-lakótelepen lévő, egykori Pest-Buda mozi épületében valósítják meg, amelyet néhány hónapja vásárolt meg a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzata - tájékoztatta Thomou Anna, a IX. kerületi Görög Kisebbségi Önkormányzat elnöke pénteken az MTI-t.

A jótékonysági esten fellép a Helidonaki, az Iliosz és az Ellinizmosz Táncegyüttesek mellett a Kariatidák énekkar, a Sirtos Együttes, az Orpheus Zenekar, a Palio Buzuki Népzenekar, Stefanidu Janula és zenekara. Az eseményen Koranisz Laokratisz, a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzatának elnöke átadja a Görög Kisebbségért Díjat, a kulturális műsort hajnalig tartó táncház követi.

Thomou Anna elmondta: a megvásárolt épületen az elmúlt időszakban állagmegóvási munkákat végeztek, ezt követi majd a szigetelés. Az épületben helyet kap majd iskola, óvoda, könyvtár, színházterem, azaz a kulturális központ. A gyerekek a főváros egész területéről ide járhatnak majd délutánonként iskolába, hogy görög nyelven gyakorolhassák egyebek mellett a helyesírást, olvasást, történelmet és irodalmat.

A jótékonysági estre a belépő ára 300 forint lesz, ezzel a vendégek a Görögség Házát támogatják. Ezen felül tombolajegy vásárlással, vagy adománnyal is hozzájárulhat a közönség a kulturális centrum létrehozásához.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását