2024. április 19. - Emma

Jobban fog szerepelni az MSZP?

A közvélemény-kutatási adatoknál jobban fog szerepelni az MSZP a vasárnapi országgyűlési választásokon - mondta Mesterházy Attila, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje a Népszava csütörtöki számában megjelent interjúban.
2010. április 8. csütörtök 08:21 - HírExtra
"Optimista vagyok" - jelentette ki. Mint mondta, szerinte sokkal többen vannak a szocialista szavazók, mint azt bárki gondolná.

A szocialista politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy a
közvélemény-kutatási adatok azt tükrözik, hogy a szocialista szavazók választási hajlandósága 70 százalék fölött van, és ugyanerről szólnak saját tapasztalataik is.

Az interjúban a szocialista politikus elismerte, hogy manapság a fiatalok között van a legkisebb szavazótáboruk. Ezen a helyzeten lehetetlen két-három hónap alatt változtatni - tette hozzá. A jövőben – az új baloldal építésekor – a fiatalokra sokkal jobban oda kell figyelni annak érdekében, hogy a szocialista párt ismét vonzani tudja őket. Ez a korosztály ma a Jobbik irányába mozdul, ott találnak valamifajta radikalizmust - mondta.

"Olyan politikára van tehát szükség, amellyel mi is alternatívát tudunk kínálni a fiataloknak" - jelentette ki.

A kis pártok parlamentbe kerülési esélyeiről szólva Mesterházy Attila azt mondta, hogy úgy tűnik, hárompárti lesz a parlament. Véleménye szerint, ha be is kerül az MDF vagy az LMP a parlamentbe, akkor sem biztos, hogy a baloldalhoz csatlakoznak, "hiszen két jobboldali pártról beszélünk".

Mint mondta, az MDF jobboldali konzervatív párt, ott egyértelmű, hogy nem a baloldali eszmékhez állnak közel. Az LMP-ben pedig több olyan embert is találni, aki miatt az valószínűsíthető, hogy a parlamentben ők harmonikusan tudnának együttműködni akár a Fidesszel is.

Arra a felvetésre, hogy a közvélemény-kutatók azt tippelik, hogy Budapesten összesen két egyéni jelöltje lesz az MSZP-nek, a miniszterelnök-jelölt azt mondta: minden belső felmérésük azt mutatja, hogy több jelöltjük az első helyen szerepel majd a második forduló előtt.

Mesterházy Attila az interjúban elmondta: a választások után már másnaptól azt szeretnék elérni, hogy olyan új baloldalt építsenek fel, ami legközelebb már nem arra hivatkozva kérhet támogatást, hogy ő a legkisebb rossz, hanem amiatt fogja elnyerni a választók szimpátiáját, mert a legjobb az adott választékból.

"Hiszen természetes, hogy ha az országnak a modernizációt ajánljuk a jövőbeli siker receptjeként, akkor az MSZP-nek is modernizálódnia kell. Megváltozik a politikai erőtér, megváltozik a politikai élet. Ehhez alkalmazkodnia kell a szocialista pártnak is. Ezt a munkát azonnal el kell kezdeni. A pártnak függetlenül attól, hogy kormányon vagy ellenzékben fog politizálni, változnia kell" - fogalmazott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását