2024. május 2. - Zsigmond

Fegyver, lőszer, méreg, hamis pénz

Lőfegyvert, lőszereket, méregnek minősíthető készítményeket, hamisított húszezreseket, valamint hamis étkezési csekkeket találtak egy 41 éves salgótarjáni férfi lakásán - közölte a városi rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője csütörtökön.
2010. április 8. csütörtök 12:38 - HírExtra
A férfinál előző nap tartottak házkutatást jövedéki ellenőrzése miatt - mondta Kalmár Zsolt sajtótájékoztatón Salgótarjánban. Az akciót a vám- és pénzügyőrséggel közösen hajtotta végre a rendőrség.

Az osztályvezető úgy fogalmazott: "meglepődve tapasztalták", hogy az intézkedés alá vont - büntetlen előéletű - férfinál 152 darab, megtévesztésre alkalmas hamis 20 ezer forintos volt kinyomtatva, ezeket később forgalomba akarta hozni.

A bankjegyek mellett szintén jó minőségben hamisított étkezési csekkeket is találtak.
Előkerültek a házkutatás során ampullák is, a kálium-klorid tartalmú, izombénító hatású gyógyászati készítményt szakértő vizsgálja, de ezek valószínűleg méregnek minősíthetőek - mondta Kalmár Zsolt.

Mindezek mellett találtak egy M48-as Valter típusú - előzetes szaktanácsadói vélemény szerint - éles lőfegyvert és 52 darab, szintén élesnek minősülő lövedéket.

A rendőrség vizsgálja, hogy mindez miként került a gyanúsítotthoz, és hogy mire akarta használni ezeket, de arra, hogy a férfi mit mondott ezzel kapcsolatban, a bűnügyi osztályvezető nem válaszolt.
Kalmár Zsolt közölte, hogy a nyomozás érdekei miatt "nem kívánja taglalni" a gyanúsítotti vallomást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását