2024. május 18. - Erik, Alexandra

Földrengés Szumátrán

Indonéziában és Thaiföldön lefújták azt a cunamiriadót, amelyet a két országban azt követően rendeltek el, hogy nagy erejű, a Richter-skálán mérve 7,8-as fokozatú földrengés rázta meg az Indonéziához tartózó Szumátra szigetét szerda reggel.
2010. április 7. szerda 08:48 - HírExtra
Továbbra sem tudni halálos áldozatokról, de a mentők közlése szerint tizenketten megsérültek, közülük négyen súlyosan. Előbb a honolului szökőár-előrejelző csendes-óceáni központ jelezte, hogy cunamiriadót rendeltek el Indonézia területére. Az intézet azonban már akkor hozzáfűzte azt is, hogy nem várható pusztító erejű, kiterjedt szökőár, de a partokat elérhetik magas hullámok.

A brit hírügynökség egyik fotóriportere a Szumátra északi partvidékétől délkeletre fekvő Simeule szigetéről arról számolt be, hogy pánik tört ki, és áramkimaradás van. Egy televízióállomás szerint az emberek több helyen magasabb térségek felé menekültek.

Az érintett térségek hatóságai továbbra sem tudnak áldozatokról, illetve anyagi károkról. A Szumátra északnyugati részében lévő Aceh tartomány kormányzója a Metro TV-vel közölte: kiment a tengerpartra, és azt látta, hogy azok az emberek, akik ijedtükben a szárazföld belseje felé menekültek, már vissza is tértek otthonukba. Egy rendőrparancsnok azt mondta: beosztottai nem tapasztaltak semmi rendkívülit.

A nemzeti katasztrófavédelmi központ arról számolt be, hogy Sinabang kórházában 12 sérültet ápolnak, akik közül négynek állapota súlyos. Kidőlő villanyoszlopok, lezuhanó tetőcserepek és betört ablakok üvegszilánkjai okoztak nekik sérüléseket. A központ beszámolója szerint Szumátra északi részén a kisebb trafóállomások 80 százalékát megrongálta a földrengés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását