2024. május 21. - Konstantin

Az elemzők sem számítottak erre

Az elemzők szerint bár az előző évi alacsony bázis miatt látszik ekkora növekedés az ipari termelésben a KSH előzetes közlése alapján, az adatok a vártnál gyorsabb bővülésre uatalnak, így éves szinten is várható az ipari termelés növekedése Magyarországon.
2010. április 7. szerda 11:33 - HírExtra
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közzétett előzetes adatai szerint februárban az ipari termelés volumene szezonálisan és munkanap-tényezővel is kiigazítva 1,7 százalékkal csökkent az előző hónaphoz viszonyítva, a tavaly februárit 8,4 százalékkal haladta meg, a termelés volumene az év első két hónapjában 5,9 százalékkal magasabb volt, mint az előző év azonos időszakában.

Árokszállási Zoltán, az Erste Bank elemzője szerint túl nagy következtetést még nem lehet levonni a februári előzetes adatokból, viszont pozitív jel, hogy több elemzői várakozást is felülmúlt. A februári adat alátámaszthatja, hogy a januári viszonylag kedvező növekedésből fenntartható ütemű növekedés lehet az iparban.

Török Bálint, a Buda-Cash Brókerház elemzője szerint az éves szintű változásban az élénkülés alapvetően a tavalyi bázis gyenge adatainak tudható be. Nagy élénkülés még igazán nem kezdődött el az iparban, amit leginkább a havi változás mutat.

A januári rendelésállomány sem jelez nagy élénkülést, ugyanakkor éves szinten éves szinten egyértelműen növekedni fog az ipari termelés az alacsony bázis miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását