2024. május 4. - Mónika, Flórián

Csalnak az üdülési csekkekkel

A megélhetési csalás újabb formája harapózott el az utóbbi időben: a pénzzavarba kerülő családok több ezer forintos veszteséggel, a törvény megszegésével szabadulnak meg a munkáltatójuktól kapott üdülési csekktől, a jegybiznisz szinte már külön iparággá vált, az üzérek azonnal fizetnek készpénzben- írta a Magyar Nemzet pénteki számában.
2010. április 2. péntek 08:00 - HírExtra
A lapnak egy jegyüzér - aki a Keleti pályaudvar egyik újságosbódéjának falán hirdeti magát - elmondta, hogy üdülési csekket, hideg- és melegétkezési utalványt, és mindenfajta ajándékutalványt vásárol.

A névérték hetven százalékát fizeti az üdülési csekkekért és ajándékutalványokért, az étkezési jegyekért nyolcvan százalékot ad. Mint a lapnak elmondta, az üzlet virágzik, szinte naponta hívják a megszorult családok.

A jegyüzérnek egyáltalán nem jelent problémát, hogy az üdülési csekkek névre szólók, és a törvény szerint azokat csak a jogos tulajdonosuk válthatja be, ugyanis előre aláíratja azokat az eladókkal, majd "jól bejáratott rendszerben" pénzzé teszi az utalványokat.

A lapnak Karácsony Mihály, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány elnöke elmondta, hogy nem ismeretlen előttük a jelenség, jelenleg is három konkrét ügyben zajlik bírósági eljárás. Hangsúlyozta, hogy nemcsak a csekkek adásvétele, de az ilyen ügyletek reklámozása is törvénybe ütközik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását