2024. április 16. - Csongor

Fidesz: káros a fővárosra nézve a BKV-szerződés

Káros Budapestre a szerdán elfogadott BKV-finanszírozási szerződés, mert 10 milliárd forint állami többlettámogatásért eladták a BKV jövőjét a fővárosi MSZP-s és SZDSZ-es képviselők - mondta Wintermantel Zsolt (Fidesz) képviselő a döntést követően újságíróknak.
2010. március 31. szerda 14:17 - HírExtra
A Fidesz álláspontja szerint a szerződésben "kódolva van" a BKV folyamatos leépítése és a teljesítménycsökkentés, vagyis az a negatív spirál, ami a közösségi közlekedés szétveréséhez fog vezetni - közölte.

"A megállapodás a segítő szándék álságos köpenyébe bújtatott leépítési folyamatot indít el, nem tartjuk semmi másnak, mint a választások előtti utolsó kapálózásnak és kampányfogásnak" - jelentette ki.

Emlékeztetett rá: a közgyűlés a szerződésben elkötelezte magát, hogy minden évben legalább az infláció mértékével emeli a tarifákat.

A Parlament vizsgálódjon tovább

Autentikusan most már az ú parlamentnek kell kivizsgálnia a BKV-nál történt ügyeket - mondta György István (Fidesz), a Fővárosi Közgyűlés BKV-ügyeket vizsgáló bizottságának elnöke Budapesten szerdán újságíróknak.

Mint mondta, álláspontjuk egyértelmű: a vizsgálóbizottság "eljutott addig, ameddig eljuthatott" és szakmailag kiérlelt tényekre épülő vizsgálóbizottsági jelentés született.
Emlékeztetett rá: a Fidesz 11 pontban foglalta össze, mely ügyeket akarja kiemelten vizsgálni, ezek között az első a BKV-nál történt ügyek kérdése.

Autentikusan most már a Magyar Köztársaság újjáalakuló parlamentjének kell ezt az ügyet vizsgálnia - szögezte le.

Megjegyezte: a vizsgálóbizottság munkájában két olyan tag is részt vett az MSZP illetve az SZDSZ részéről, akik a BKV felügyelőbizottságának is tagjai voltak, "tehát önmaguk munkáját vizsgálták". Szerinte ez "összeférhetetlen", még akkor is, ha a tagok a bizottság munkájában korrekt módon vettek részt.

Megjegyezte: maga Demszky Gábor főpolgármester is amellett volt, hogy a bizottság elvégezte munkáját, és azt javasolta neki, hogy a jelentéshez még kérjen be a tagoktól kiegészítést. Közölte: a főpolgármester is úgy ítélte meg, a jelentés tényekre épül, korrekt, és hagyják nyitva a lehetőségét, hogy a tagok megjegyzéseket fűzhessenek hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását