2024. április 28. - Valéria

Bajnai az összefogást hangsúlyozta

Az összefogást hangsúlyozta Bajnai Gordon a Nógrád megyei Bátonyterenyén, ahol uniós támogatásból felújított iskolát adott át hétfőn.
2010. március 29. hétfő 12:13 - HírExtra
A miniszterelnök beszédében úgy fogalmazott: "Bátonyterenyén már jó régen megértettek valamit a lényegből".

Annak kapcsán, hogy 26 évvel ezelőtt egyesült Kisterenye, Nagybátony és Szupatak, Bajnai Gordon azt mondta: megértették már akkor is, hogy összefogásra van szükség ahhoz, hogy ez a térség elindulhasson előre.

Jó lenne, ha az országban többen megértenék ezt az üzenetet - tette hozzá.
A kormányfő arra is kitért, hogy a bátonyterenyei az ország 33 leghátrányosabb helyzetű kistérségének egyike, de "megértették, hogy az a kivezető út, hogy a jövőbe fektetnek akkor is, ha a jelen nagyon nehéz".

Szólt a bölcsődepályázatról, a gyermekesély programról, és "az ország legnagyobb ellenségéről", a munkanélküliségről. A térségben elnyert források felét, több mint egymilliárd forintot munkahelyteremtésre nyerték a vállalkozások - mondta.

Bajnai Gordon az értékes és valódi tudás fontossága kapcsán azt is megemlítette, az unió tanácsa múlt héten tette az EU egyik legfontosabb célkitűzésévé, hogy a következő tíz évben hányan végeznek a felsőoktatásban, és hogyan lehet csökkenteni a lemorzsolódást a középiskola elvégzése előtt.

Majd ezzel fordult a gyerekekhez: "Ha azt gondoljátok, hogy itt Magyarországon talán butaságokat is beszélnek a vezetők, akkor nézzetek messzebb, nézzetek Európába (...), ott már talán csak jól tudják, hogy egész Európának ez az egyik legfontosabb feladata."

Az iskolai beruházás részleteit ismertetve a szocialista Lavajné Dóka Éva, Bátonyterenye polgármestere elmondta: a több, mint 400 diákot tanító Kossuth Lajos Általános Iskola 249 millió forintos bővítéséhez 213 milliós vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a fenntartó kistérségi társulás. A város ezt 36 millió forinttal egészítette ki, ebből 17 milliót minisztériumi támogatásként nyertek.

A projekt magában foglalta a régi iskolaépület homlokzatának felújítását, egy új szárny felépítését, és új oktatási eszközök beszerzését is.

A beruházás keretében 240 korszerű ablakot építettek be, lecserélték az elöregedett ajtókat. Az új szárnyban négy tanterem és egy tornaszoba kapott helyet, lehetővé téve az alsó tagozat átköltözését a régi épületből.

Az új tantermekben 2010 szeptemberében kezdődik meg a tanítás - mondta a polgármester.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását