2024. május 6. - Ivett, Frida
"Ki fog derülni, hogy hatalomgyakorlásban a Jobbik sem jobb, mint bármelyik másik párt" - mondta a HírExtrának a minap Krekó Péter, de mikor ezek a sorok íródnak, a Political Capital igazgatója - már ha fenntartja korábbi állítását - rég tévedésben van: már kiderült.
2010. március 25. csütörtök 13:19 - Nagy András
Majdnem kerékbilincset kapott Morvai Krisztina a pesti belvárosban, de épp autójához ért, amikor a közterületesek akcióba léptek. A Jobbik államfőjelöltje mentelmi jogára hivatkozva próbálta elkerülni a hétezres helyszíni bírság kifizetését – tűnt fel a hír az Indexen szerda délután. Morvai – mikor megsejtette, hogy rikácsolás helyett jobban jár, ha csendben intézi el a dolgot – egy bámészkodó szerint végül kifizette a büntetést.

Két sör meg egy feles után gondolkodás nélkül kocsiba ült a Fidesz-KDNP XVIII. kerületi képviselőjelöltje, majd mentelmi jogára hivatkozva nem fújta meg a szondát - állítja két nyugdíjazott rendőr. Ezt meg mi írtuk, méghozzá szintén szerdán. A nyugalmazott közegek közjegyzővel is leíratták, hogy a szóban forgó honatya, Ughy Attila ivott és vezetett, majd az immunitására hivatkozva slisszolt el.

Három autó ütközött egymásnak szerdára virradóra Iszkaszentgyörgyön. A kisebb karambolnak részese volt Törő Gábor, a Fidesz-KDNP egyik Fejér megyei országgyűlési képviselőjelöltje, aki a körülmények kivizsgálása érdekében a helyszínen lemondott mentelmi jogáról. A baleset valamennyi részese megfújta azt a bizonyos "maligán fokolót", ami egyiküknél sem mutatott pozitív értéket.

Összerakva ezt a korántsem bonyolult tegnapi kirakóst, az látszik, hogy a mentelmi jog, úgy ahogy van, kifordult magából. Kifordult, mert kifordították. Kifordította, ha valóban ittasan vezetett és a mentelmi joga mögé menekült Ughy Attila, aki – ha igaz, amit a két exzsaru mond – nemcsak felelős politikusként, de felelős állampolgárként is megbukott. Kifordította a minden magyarok igazsága nevében fellépő Morvai Krisztina, aki jogásznő létére csak abban az esetben kardoskodik a mentelmi jog intézménye ellen, mikor nem magáról vagy a legalábbis terrorgyanús Budaházy Györgyről van szó.

És igen, kifordította Hagyó Miklós, aki minden tisztségéről képes volt lemondani az ellene folytatott vizsgálat (és pártja) tisztasága érdekében, csak arról az egyről nem, amelyik minden körülmények között feljogosítja, hogy még legalább két hónapig szabadon járhasson ebben az országban.

Ezek után sajnos erősen próbálkoznunk kell abban a hiszemben élni, hogy a tegnapi krónikák kakukktojása, Törő Gábor akkor is lemondott volna mentelmi jogáról, ha történetesen tökéletesen hibásnak érezte volna magát.

A történet, úgy ahogy van, végtelenül triviális, egyben szikrázó módon harmóniában áll országunk morális állagával. Aki ezt nem látja, annak mindegy is, mit mismásol Ughy Attila, Morvai Krisztina, vagy éppen Hagyó Miklós a mentelmi jogával.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását