2024. május 17. - Paszkál

Korrigált az IMF

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) csütörtökön korrigálta azt az adatot, amelyet a magyar készenléti hitelkeret újabb lehívható részletének nagyságáról előző nap közölt.
2010. március 25. csütörtök 19:56 - HírExtra
A helyes adat: 725 millió SDR (mintegy 825 millió euró vagy 1,1 milliárd dollár). Ekkora összegű hitelrészletet tett lehívhatóvá a washingtoni székhelyű pénzintézet, miután igazgatósága jóváhagyta a készenléti hitelkeret ötödik felülvizsgálatáról szóló jelentést. Az IMF előző napi jelentésében még az szerepelt, hogy 2,1 milliárd SDR összegű részlet vált lehívhatóvá.

A magyar hatóságok ezt a részletet sem szándékoznak lehívni. A Valutalap megállapította: az előző, a negyedik felülvizsgálat után felszabadított ugyancsak 725 millió SDR részlettel együtt - amelyet Magyarország szintén nem hívott le - az IMF-források elérhetősége biztosítékot nyújt annak a kedvezőtlen hatásnak kivédésére, amelyet a külső finanszírozási feltételek bármilyen előre nem látható romlása jelentene.

John Lipsky, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) első vezérigazgató-helyettese szerdán rámutatott: a bölcs gazdaságpolitika következetes végrehajtása az utóbbi másfél évben Magyarországon hozzájárult a befektetői bizalom erősödéséhez és a külső finanszírozási feltételek jelentős javulásához, így elősegítette a gazdaság felépülését. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy további "strukturális intézkedésekre" lesz szükség a költségvetési hiány tartós csökkenő pályára állításához.

A 10,54 milliárd SDR (12 milliárd euró vagy 16 milliárd dollár) összegű magyar készenléti hitelkeretet 2008. november 6-án hagyta jóvá az IMF.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását