2024. április 29. - Péter

Tele vagyunk megélhetési politikusokkal

Bokros Lajos szerint az ország legfőbb baja, hogy tele van megélhetési politikusokkal, az MDF viszont képes volt olyan jelölteket találni, akik nem a politikából, hanem a politikáért éltek.
2010. március 23. kedd 16:37 - HírExtra
Az MDF miniszterelnök-jelöltje erről kedden Szekszárdon, a párt és az SZDSZ Tolna megyei képviselőjelöltjeit bemutató sajtóbeszélgetésen szólt.

A politikus azt mondta: aki a politikából él, azt könnyű megvásárolni, megfélemlíteni.
"A mi jelöltjeinknek van tisztes polgári foglalkozásuk, szakértelmük, tekintélyük a helyi közösségben" - jelentette ki.

Hozzátette: a demokratikus fejlődés reményei szerint Magyarországon abba az irányba fog haladni, hogy egyre kevesebb lesz a megélhetési politikus, és egyre több lesz az, aki a közösség érdekét önzetlenül képes felvállalni.

Bokros Lajos az MTI kérdésére válaszolva kifejtette: nem ért egyet azzal a politológusi vélekedéssel, mely szerint a Lehet Más a Politika (LMP), illetve az MDF és az SZDSZ ugyanazokat a szavazókat célozza meg.

"A véleményem, hogy az LMP szélsőbaloldali párt, amely tagadja a piacgazdaságot, tetszik neki a szocializmus, szeretne egy zárt parancsgazdaságot építeni, ami felé illúzió +odanézni+ egy versengő politikai rendszert, amit demokráciának hívunk" - fogalmazott.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy a választók egy részében van egyfajta vágyakozás a tiszta kezű politikai elit iránt. Ha ezt leginkább az MDF-ben és az LMP-ben találják meg, akkor van egyfajta közös halmaz - hangsúlyozta.

Az MDF és az SZDSZ három Tolna megyei egyéni választókerületben állított jelöltet: a szekszárdi választókerületben Horváth Tibor 54 éves kékfestő népi iparművész, a bonyhádi kerületben Helfenbein Péter 53 éves gépészmérnök, a tamási választókerületben Balogh Árpádné, Szakály független polgármestere indul az áprilisi országgyűlési választáson.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

helix
2010. március 23. 17:47
ezt pont Bokros mondja?

Az Mdf azért szövetkezik az szdsz-szel, hogy bekerüljenek.

Szánalmasak.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását