2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Járattörlések: hova repül a repülő?

Járattörlésekkel és késésekkel kell számolni az olasz Alitalia légitársaság forgalmában hétfőn, a pilóták, a légi kísérők és a poggyászkezelők négyórás sztrájkja miatt.
2010. március 22. hétfő 12:16 - HírExtra
Az Alitalia hétfői közleménye szerint a sztrájk előre meg nem határozott számú járatot érint, de az ezekre szóló jegyeket későbbi járatokra átirányítják. A munkabeszüntetés déltől délután négy óráig tart és egy kisebb légitársaság, a Meridiana Fly pilótái is részt vesznek benne. A Meridiana Fly ugyanakkor azt közölte, hogy menetrendszerű járatait nem érinti a pilótasztrájk.

A pilóták és légi kísérők az Alitalia átalakítási tervei miatt sztrájkolnak, a poggyászkezelők pedig azért, mert nem sikerül új munkaszerződést kötniük.

Veszteséget termelt a privatizált Alitalia első teljes üzleti évében, tavaly: az olasz légitársaság 326 millió euró ráfizetéssel zárta a tavalyi évet, 2,9 milliárd euró forgalom mellett. A társaság jövőre már a nyereségzónába szeretne kerülni, de az idei évet még kritikusnak minősítette a vezetőség.

A cég nettó adóssága tavaly december végén 799 millió euró volt.

Tavaly 21,8 millió utas utazott az Alitaliával, a helykihasználtság 65 százalékos volt. A hazai piacon a cég 53 százalékos részesedéssel rendelkezett.

Hosszas tárgyalások után 2008 novemberében a CAI olasz befektetőcsoport szerezte meg a kormány jóváhagyásával a csődbe jutott Alitalia légitársaságot, valamivel több mint egymilliárd euróért. A CAI az Alitalia életképes részlegeit összevonta az olasz Air One légitársasággal. A "régi" Alitalia 12.500 dolgozóját vették át, és mintegy 3.250 munkahelyet szüntettek meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását