2024. április 20. - Tivadar

Görögország nem kér a hitelből. Még

Görögországnak április végéig nem kell felvennie hitelt a pénzpiacokon - mondta az athéni kormány pénzügyminiszter-helyettese egy tévéinterjúban.
2010. március 22. hétfő 12:03 - HírExtra
Filipposz Szakinidisz elmondta: "az idén összesen 54 milliárd eurónyi államadósságot kell megújítani, és eddig már 15 milliárd euró forráshoz jutottunk, így április végig nem szükséges a piacokhoz fordulnunk."

A politikus hozzátette: még nincs döntés arról, hogy mikor bocsátanak ki újabb államkötvényt. A rövid távú finanszírozási igényeket más módon is ki lehet elégíteni - mondta Szakinidisz a Mega nevű kereskedelmi tévécsatornában a hétvégén sugárzott interjúban.

Május végéig nagyjából 22 milliárd euró államadóssága jár le Görögországnak, és a piacon azzal számoltak, hogy már ezen a héten ismét eurókötvény-kibocsátásra szánja el magát Athén, nem hivatalos információk szerint azonban a kormány előbb bevárja a csütörtökön kezdődő kétnapos EU-csúcs eredményeit, és azután határoz majd az ügyben - jelentette hétfőn a DowJones hírügynökség.

A görög vezetés március elején sikeres eurókötvény-kibocsátást hajtott végre. Az állampapír árazása a vártnál alacsonyabb volt, a felár 300 bázispont lett az irányadó eurókamatcsere-hozam (mid-swaps) fölött, ez azonban még mindig jóval magasabb a görög adósságválság kirobbanása előtt, tavaly augusztusban regisztrált 110 bázispontnál.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását