2021. szeptember 18. - Diána

Talán elmarad a British Airways sztrájkja?

Még mindig tárgyal a British Airways (BA) légitársaság vezetése és a szakszervezet a légi utaskísérők hétvégétől tervezett háromnapos sztrájkjának elkerüléséről.
2010. március 19. péntek 08:40 - HírExtra
A jelenleg érvényes sztrájkmenetrend alapján a budapesti járatok közül a munkabeszüntetés mindhárom napján a középső, a BA 868-869-es számú járatpár közlekedni fog, jóllehet a járatokat egy másik légitársaság, a Transavia fogja üzemeltetni, Boeing 737-es repülőgépekkel. A péntek hajnali állapot szerint a másik két budapesti British Arways-járatot a sztrájknapokra törölték.

A BA 12 ezer utaskísérője a legnagyobb brit szakszervezet, a Unite továbbra is érvényben lévő felhívására szombattól három napig, március 27-étől négy napig sztrájkolna, és az érdekképviselet szerint április második felében újabb sztrájkok lehetnek, ha addig nem sikerül megegyezni a cégvezetéssel a vitás bér- és létszámkérdésekben.

Willie Walsh, a British Airways vezérigazgatója és Tony Woodley, a Unite főtitkára péntek hajnalba nyúló, négyszemközti tárgyalásokat folytatott a brit szakszervezeti szövetség (TUC) londoni székházában. Az egyeztetésről mindketten nyilatkozat nélkül távoztak, de a tárgyalások péntek délelőtt folytatódnak.

A BA, amely naponta három járatot közlekedtet a londoni Heathrow repülőtérről Budapestre, már kidolgozta sztrájkmenetrendjét, amelynek alapján a cég reményei szerint a sztrájknapokra repülőjeggyel rendelkező utasok 65 százaléka eljut célállomására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását